A multinacionális vállalat kapta a megbízást a repülőtér világítási rendszerének korszerűsítésére. A telepítés várhatóan évekig eltart majd.

changiHamarosan tovább bővül – fotó: yoursingapore.com

Délkelet-Ázsia legforgalmasabb reptere a Szingapúrban található Changi repülőtér. Az 1981-ben megnyitott repülőtér nemsokára egy harmadik kifutópályával fog bővülni, ez adta az apropót a világítási rendszer korszerűsítésére.

A Honeywell egy több milliárd dolláros, több évig elhúzódó projekt keretében vállalata a repülőtéri világítási rendszer teljes cseréjét, a kifutópályákat, illetve a gurulóutakat is beleértve. A Honeywell világítási rendszere egyúttal egy megfigyelő- és diagnosztikai rendszerrel is fel lesz szerelve, melynek segítségével a reptéri felügyelet valós időben monitorozhatja a világítás állapotát, beleértve a meghibásodás pontos helyét is.

A telepítendő berendezések közé tartoznak a különálló világítási egységeken túl, a soros áramkör transzformátorok és energiaellátó rendszerek, ellenőrző- és felügyeleti rendszerek, forgalomirányítási rendszerek, repülőgép dokkoló rendszerek, valamint földi mozgást nyomonkövető rendszerek is.