A vállalat egyes prémium okostelefonjaihoz igényelhető szolgáltatás lényege, hogy a készülékekért házhoz jön a futár, majd azokat a szervizelést követően házhoz is szállítja. A garanciális javítások esetében a telefonok feladása és házhozszállítása egyaránt ingyenes.

huaweiA vállalat 16 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte – fotó: origo.hu

A Huawei új szolgáltatását igénylő ügyfeleknek ezentúl nem kell személyesen bemenniük a szervizbe vagy a Huawei átvevőpontos postahelyekre, ha a készülékeiket szeretnék megjavíttatni. A Háztól házig szerviz telefonon igényelhető, a szervizeléshez szükséges adatokat és információkat a hívás alkalmával veszik fel. Amennyiben a bejelentés hétköznapon 14 óra előtt történik, úgy a Háztól házig szerviz akár már a következő munkanapon fel tudja venni a készüléket, illetve a futárral lehetőség van a munkafelvételi lapon szereplő, előzetesen telefonon rögzített adatok egyeztetésére vagy módosítására is.

„A Huawei célja, hogy termékeivel és szolgáltatásaival jobbá, könnyebbé tegye a felhasználók életét. Ezért döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a Háztól-házig szervizt, amely biztosítja a garanciális javítást olyan ügyfeleink számára is, akiknek nincs idejük vagy lehetőségük személyesen szervizbe vinni telefonjukat, vagy a Posta Pontokon keresztül feladni azt” – mondta el Seth Wang, a Huawei Technologies Hungary fogyasztói üzletágának vezetője.

A több mint 170 országban jelen levő Huawei termékeit és szolgáltatásait a világ népességének közel egyharmada használja. A Huawei 2015 óta a világ harmadik legnagyobb okostelefon szállítója a globális kiszállítások alapján, 2016-ban összesen 140 millió okostelefont szállított le, amely a megelőző évi értékhez képest közel 30 százalékos növekedést jelent. A vállalat 16 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Svédországban, Oroszországban, Indiában és Kínában.

A Huawei fogyasztói üzletága egyike a Huawei Technologies Co. Ltd. három üzletágának, amely okostelefonokat, PC-ket és tableteket, valamint viselhető okoseszközöket és felhő szolgáltatásokat kínál és fejleszt ügyfeleinek. Az információs és telekommunikációs technológiák területén szerzett több mint 20 éves tapasztalat, kiterjedt nemzetközi hálózat és az üzleti partnerekkel kialakított szoros kapcsolat révén a Huawei Device a legújabb fejlesztéseket kínálja a felhasználók számára.