A Huawei idén első alkalommal került a Fortune 500 lista első 100 helyezettje közé. A vállalat 78,51 milliárd dolláros bevételével a július 20-án napvilágot látott összesítés 83. helyére került, amely jelentős előrelépés a tavalyi 129-hez képest.

A „legfőbb lista” néven is emlegetett Fortune 500 listát évente készíti el a Fortune magazin a világ legnagyobb cégeit rangsorolva. A lista bevétel és haszon alapján értékeli a vállalatokat, más listákhoz képest jobban fókuszálva azok méretére.

huaweiTöbb mint 170 országban vannak jelen – fotó: gizchina.com

A Huawei márka értékét a világ számos más hitelminősítő intézete és neves márkaérték listája is elismeri, például a Huawei volt az egyetlen kínai vállalat, mely a Forbes 2017-es legértékesebb vállalatokat összegző listájára felkerült; 49. lett a BrandZ Top 100 Legértékesebb Vállalat listáján; valamint az előző évhez képest 7 hellyel jutott feljebb, és ezzel a 40. helyre került a Brand Finance 2017 Global 500-as, legértékesebb vállalatokat rangsoroló listáján.

A Huawei három fő üzletágának egyikeként a Huawei Fogyasztói Üzletág elkötelezett amellett, hogy jelentős kulturális és technológiai márkaként népszerű legyen a fogyasztók között szerte a világon. Olyan széleskörűen elismert ügynökségek, mint az IDC, az SA és a Trendforce által készített piackutatási kimutatások szerint a Huawei 2017 első negyedévében piaci részesedés alapján a harmadik helyezést érte el a nemzetközi okostelefon piacon, Kínában pedig az dobogó csúcsára állhatott. P- és Mate zászlóshajó sorozatai elnyerték a fogyasztók szívét, erős alapot teremtve a Huaweinek ahhoz, hogy növelje befolyását a közép- és a felső kategóriás termékek piacán.

A több mint 170 országban jelen levő Huawei termékeit és szolgáltatásait a világ népességének közel egyharmada használja. A Huawei 2015 óta a világ harmadik legnagyobb okostelefon szállítója a globális kiszállítások alapján, 2016-ban összesen 140 millió okostelefont szállított le, amely a megelőző évi értékhez képest közel 30 százalékos növekedést jelent. A vállalat 16 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Svédországban, Oroszországban, Indiában és Kínában.

A Huawei fogyasztói üzletága egyike a Huawei Technologies Co. Ltd. három üzletágának, amely okostelefonokat, PC-ket és tableteket, valamint viselhető okoseszközöket és felhő szolgáltatásokat kínál és fejleszt ügyfeleinek. Az információs és telekommunikációs technológiák területén szerzett több mint 20 éves tapasztalat, kiterjedt nemzetközi hálózat és az üzleti partnerekkel kialakított szoros kapcsolat révén a Huawei Device a legújabb fejlesztéseket kínálja a felhasználók számára.