A Magyar Telekom leányvállalata, a T-Systems Magyarország Zrt. megállapodást kötött az SAP-hoz kapcsolódó technológiai és biztonsági szolgáltatásokra specializálódott ITgen Kft. 100 százalékos megvásárlásáról – tette közzé a Magyar Telekom hétfőn, a BÉT honlapján.

tkA vásárlás év végéig lezárul – fotó: penzcentrum.hu

A közlemény szerint a teljes fizetendő vételár maximális értéke 1,2 milliárd forint, ami magában foglalja a tranzakciós díjat, valamint a következő három év pénzügyi teljesítményétől függő esetleges kifizetést. A tranzakció várhatóan 2017 végére zárul.

Az ITgen Kft. értékes kompetenciával rendelkezik az SAP technológiai tanácsadás, az SAP GRC és az SAP Security területeken. A kft. árbevétele 2016-ban megközelítőleg 0,8 milliárd forint, EBITDA-ja (kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 0,3 milliárd forint volt.

A vállalat felvásárlásának köszönhetően a T-Systems Magyarország Zrt. által nyújtott SAP szolgáltatások köre a jelenlegi szolgáltatásportfólióhoz szorosan kapcsolódó, azt kiegészítő kompetenciákkal bővül, versenyképessége javul – közölte a Magyar Telekom.