A Web Summiton, Európa leggyorsabban növekvő technológiai konferenciáján mutatkoznak be november 5. és 8. között a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 8. Be Smart versenyének nyertes startupjai Lisszabonban – közölte a BVK az MTI-vel szerdán.

w01Több mint 70 ezer látogatót várnak – fotó: websummit.com

A webes technológiák és applikációk legnagyobb nemzetközi fórumán öt nyertes startup mutatkozik be – emelték ki. A Web Summitra három nap alatt több mint 70 ezer látogatót várnak, ahol az ipar befolyásos szereplői és a feltörekvő technológiai startupok gyűlnek össze.

A hat évvel ezelőtt csupán 500 résztvevővel induló esemény Európa legismertebb networking eseménye. A tavalyi Web Summit 25 tematikus konferenciájával és 1200 előadójával a világ 170 országából vonzotta a látogatókat. A BVK és a Magyarország lisszaboni nagykövetsége a konferencián való megjelenés mellett egyéb üzletkötési és kapcsolatépítési lehetőségeket is biztosít a magyar startupoknak.

A bemutatkozó magyar startupok között van a Route4U fejlesztése egy kereshető és tervezhető akadálymentességi térképpel, a TMRW Hotels okostelefon alkalmazása a digitális hotelrendszerrel, a LightMeApp, a Younicorn.io interaktív startup közösségi oldal, és a Maform innovatív design stúdió.