Megvásárolja az Ericsson a felgyorsuló 5G fejlesztések érdekében a Kathrein antenna- és szűrőüzletágát, a tranzakció várhatóan 2019 harmadik negyedévében zárul le, pénzügyi feltételei nem publikusak – közölte az Ericsson Magyarország szerdán az MTI-vel.

Illusztráció – fotó: ericsson.com

A közlemény szerint az antenna-technológia fontosságának növekedésével az Ericsson a bevásárlás révén új termékekkel bővíti Ericsson Radio System portfólióját és jelentősen javítja a cégen belüli, antennákkal kapcsolatos tudásbázist és szakértelmet.

A megvásárolt üzletág a Business Area Networks részleghez kerül, és hozzájárul a cég 2020-as nyereségességi céljainak eléréséhez. Előzetes, nem auditált adatok szerint a Kathrein megvásárolni kívánt részlege 2018-ban mintegy 270 millió euró árbevételt termelt, az Ericssonnak történő értékesítéseket nem számítva.

Az akvizíció a Kathrein mobilhálózatokhoz készülő antenna és szűrőüzletágára terjed ki, és az üzlet révén mintegy 4 ezer magasan képzett szakember is átkerül az Ericssonhoz a K+F, gyártás és értékesítés területén, több mint 20 helyszínen, így többek közt németországi, romániai, amerikai, mexikói és kínai telephelyeken – közölték. Az akvizíciót az illetékes versenyhatóságoknak, az arra vonatkozó feltételek szerint még jóvá kell hagyniuk.

A németországi Rosenheimben működő, 1919-ben alapított Kathrein vezető szerepet tölt be az antenna- és szűrőtechnológiák piacán, jelenleg az Ericsson beszállítója is. Az akvizíció jelentősen javítja az Ericsson pozícióját és tudásbázisát a modern rádióhálózati termékek, és az aktív és passzív antennák fejlesztése és tervezése terén is – közölték.