A Rockwell Automation Allen-Bradley CompactLogix 5480 vezérlőjével az ipari dolgozók jobban áttekinthetik a termelést és megalapozottabb operátori döntéseket hozhatnak. A vezérlő egy Logix vezérlő motort és a Microsoft Windows 10 IoT Enterprise operációs rendszert egyesíti egy közös platformon, hogy a dolgozók az adatforrás közelében láthassák a gépről érkező információkat.

01Kép: Rockwell Automation

„A vezérlő képes nyers gépadatokat gyűjteni, hogy aztán közvetlenül gépszinten hasznos információként jelenítse meg azokat a dolgozóknak,” mutatta be a megoldást Jason Shaw a Rockwell Automation vezérlők globális termékmenedzsere. „Azáltal, hogy ezekhez az információkhoz az adatforrások közelében juthatnak hozzá a dolgozók, jobb és gyorsabb operátori döntéseket tudnak hozni. Ennek eredményeként jobban tudnak reagálni a megoldandó helyzetekre és képesek növelni a termelékenységet egy Connected Enterprise környezetben.”

A vezérlő a gépszinten végzett valós idejű adatok gyűjtésével képes csökkenteni a késleltetést. A felhasználók az adatokat a forrásánál tudják megtekinteni és további információkat is tovább lehet küldeni vállalati szintre vagy a felhőbe. A Windows alkalmazások helyszíni futtatásával nincsen szükség egy külön számítógépre, és ez csökkenti a gép helyigényét.

„Az ipari IoT technológiákat telepítő vállalatoknak ma már nem adatik meg az a luxus, hogy válasszanak, helyszíni vagy felhőalapú architektúrát akarnak-e kiépíteni. Mindkettőre szükségük van,” összegezte Matthew Littlefield az LNS Research elnöke és vezető elemzője. „A képesség, hogy gépszinten férhetnek hozzá a vezérlőrendszeri adatokhoz és információkat kaphatnak a felhőből is, lehetővé teszi a sok vállalat által vágyott agilis döntéshozatal megvalósítását.”

A CompactLogix 5480 vezérlő akár 150 szervó tengellyel rendelkező alkalmazásokat is képes támogatni. Ez ideálissá teszi a nagy csomagoló, átalakító, nyomdai és csévélő alkalmazásokhoz, amelyeknél előnyt jelent az egyszerűbb architektúra és a kisebb helyigény. A vezérlő gyorsabb szkennelési időt és szervó hurok frissítést biztosít, amely megnöveli a gép átbocsátóképességét.

02Kép: Rockwell Automation

A vezérlő több adatbiztonsági funkcióval rendelkezik, köztük felhasználóazonosítással és –jogosultsággal, szerepalapú hozzáféréssel és digitális aláírást tartalmazó titkosítással. Ráadásul, mivel a Windows operációs rendszer a vezérlőmotortól függetlenül fut, az operációs rendszer esetleges meghibásodása nem érinti a gép vagy a sor vezérlését. A Microsoft Strategic Alliance Partner szintű résztvevője a Rockwell Automation PartnerNetwork programnak.

A Rockwell Automationről
A Rockwell Automation Inc.(NYSE: ROK) a világ legnagyobb, ipari automatizálással és informatikával foglalkozó vállalata, amely ügyfeleinek nagyobb termelékenységet biztosít, miközben a világot is fenntarthatóbbá teszi. A vállalat, amelynek székhelye a wisconsini Milwaukeeban található, körülbelül 23 000 munkavállalót foglalkoztat, és több mint 80 országban szolgálja ki ügyfeleit.

A Rockwell Automation PartnerNetwork Programról
A Rockwell Automation PartnerNetwork program egy olyan együttműködési hálózathoz biztosít hozzáférést a globális gyártók számára, amelynek tagjai a legjobb megoldások fejlesztésére, megvalósítására és támogatására koncentrálnak annak érdekében, hogy az üzem egészére kiterjedő optimalizációt valósítsanak meg, növeljék a gépek teljesítményét és elérjék a fenntarthatósági célkitűzéseket.