Harmincnál több szakembert vesz át a nyomtatók- és fényképezőgépek gyártásában élen járó Canon tulajdonában lévő Océ Holding magyarországi érdekeltségétől a 4iG – közölte a 4iG hétfőn az MTI-vel.

Illusztráció – fotó: pixabay.com

A tájékoztatás szerint az Océ Software Research Kft. szegedi csapatát a 4iG veszi át 27 főállású szakemberrel és 5 gyakornokkal. További 6 gyakornok pedig lehetőséget kap, hogy a program sikeres teljesítése esetén a magyar IT-nagyvállalatnál folytassa szakmai karrierjét. A közleményben Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a 4iG számos saját, illetve partnereivel közös technológiai kutatási és fejlesztési projektben vesz részt az agráriumtól az egészségügyig, a térinformatikától a pilóta nélküli repülőeszközök területéig.

A 4iG és a Canon Europe megállapodása újabb lehetőséget teremt számukra, hogy vállalatuk nemzetközi szintéren is bemutathassa kompetenciáit, illetve a magyar mérnökök szakértelmét – hangsúlyozta Jászai Gellért. Az Océ Software Research Kft.-t 1995-ben alapította a hollandiai központú anyacég, az Océ N. V. – jelenleg Océ Holding B. V. –, amelyet 2010-ben vásárolt fel a Canon. A nagymúltú holland anyavállalat működésének racionalizálása során ajánlotta fel magyarországi munkatársainak szakértelmét a 4iG számára. Egy külön megállapodás értelmében a 4iG műszaki szolgáltatásokat nyújt a Canon Europe-nak. A szerződéseket a felek már aláírták – tájékoztatott a 4iG.