Mintegy 207 millió forint befektetést kapott a TrustChain digitális szerződéskötő platform az MFB csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkealap-kezelőtől – közölte a Hiventures az MTI-vel csütörtökön.

techshakeIllusztráció – fotó: pixabay.com

A TrustChain online platformon vállalkozók, cégek, más üzleti szereplők hoznak létre, egyeztetnek és a telefonjukon írnak alá dokumentumokat digitális, mégis jogilag biztonságos módon. A platformot 2020. március 1-jétől magyar és cseh cégek mellett már újabb 23 ország állampolgárai – Albánia, Ausztria, Bulgária, Kanada, Ciprus, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Izrael, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Észak-Macedónia, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Spanyolország, Svájc és az Egyesült Királyság – is használhatják.

A befektetést a kis-, és középvállalatoknak szóló funkciók továbbfejlesztésére, piaci terjeszkedésre és új munkatársak felvételére fordítják. A TrustChain Systems Kft. azzal számol, hogy a terjeszkedéshez meglévő szolgáltatások bővítésére is szükség van.

trust A TrustChain ötletgazdái és alapítói, dr. Vándor András és dr. Romhány Gergely – fotó: markamonitor.hu

A cégbe elsőként, 2017 júliusban a Startup Campus Inkubator Zrt. fektetett be 53 millió forintot, másodikként pedig a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., akkor 149 millió forintot. A TrustChain indulása óta az újabb 207 millióval együtt 409 millió forint befektetést kapott. A rendszeren keresztül 2019 októbere óta csaknem 300 szerződést írtak már alá.