Az indulása óta eltelt öt nap alatt mintegy 60 ezren keresték fel a gyerekaneten.hu-t, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szülőknek szóló információs oldalát – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

nmhhIllusztráció – fotó: pixabay.com

Tafferner Éva, az NMHH kommunikációs igazgatója elmondta, azért hozták létre az internetes oldalt, mert szerettek volna egy olyan felületet, ahol tájékoztathatják a szülőket arról, hogy pontosan milyen oldalakat látogatnak, milyen játékokkal játszanak a gyerekek, amikor a "neten lógnak". Jelenleg mintegy 80 témában találhatnak információt a szülők a honlapon, s kvízeket is kitölthetnek, hogy teszteljék a tudásukat – fűzte hozzá.

"Arra szeretnénk a szülőket bíztatni és bátorítani, hogy kezdjenek kommunikálni (...) ezekről a témákról a gyerekeikkel, hiszen csak úgy tudják őket biztonságba tudni, ha tisztában vannak azzal, hogy milyen veszélyek fenyegetik őket" – fogalmazott a kommunikációs igazgató, hozzátéve: a cél az, hogy a gyerekek biztonsággal használják az internetet.