A meghirdetése óta eltelt kevesebb mint egy nap alatt mintegy 15 ezren jelentkeztek a gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban elindult ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatornán.

Illusztráció – fotó: Shutterstock

György László elmondta, a koronavírus-járvány miatt sokaknak felszabadult valamennyi ideje, sőt többen – ideiglenesen – elveszítették az állásukat, így ezt a helyzetet ki lehet használni arra, hogy fejlesszék digitális ismereteiket, annak érdekében, hogy a XXI. században akár a "jég hátán" is megéljenek. A május 25-én induló ingyenes felnőttképzésre a www.ujratervezes.nive.hu vagy a www.vali.ifka.hu weboldalon lehet jelentkezni – tette hozzá.

György László kifejtette: az intenzív képzést befejező vállalkozók például képesek lesznek arra, hogy megtervezzék a cégük honlapját, vagy lefolytassanak egy kampányt a közösségi médiában. Ugyanakkor alapvető programozási és módszertani ismereteket is magukévá tehetnek – fűzte hozzá. Kiemelte, az oktatás mindenkinek hasznos tudást kínál, azoknak pedig, akik szeretnék átképeztetni magukat, elindul egy – erre épülő – 100 százalékban államilag támogatott informatikai képzési program.