Tizenhárom startup került be a nemzetközi OTP Startup Partner Programba az idén – mondta Fisher András, a programot koordináló OTP LAB, az OTP Bank innovációs központjának főosztályvezetője a program online rendezvényén szerdán Budapesten.

Még mindig kevés itthon a startup – fotó: Shutterstock

Az elmúlt években több mint 860 startup pályázott a programba, tavaly és tavalyelőtt 17 céget hívtak meg a kiválasztási időszak után. Idén a 13 támogatott cég hét európai országból érkezett. A programban 370 alkalmazást fejlesztettek ki tavaly év végéig. Tíz projekt már lezárult, a cégekkel  egyeztetnek egy hosszabb távú partnerség kialakításáról – tette hozzá.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese hozzátette: a bank nyitott a startup világ irányába, időt, energiát és pénzt fektetnek abba, hogy együttműködjenek velük. Ezt a célt szolgálja egyrészt az OTP digitális kockázati tőkealap – amely a fejlődőképes startup fintech vállalkozásokat kockázati tőkebefektetésekkel segíti –, másrészt az OTP 2017 őszén meghirdetett nemzetközi mentorprogramja.

Az utóbbit koordinálja a bank innovációs központja, az OTP LAB, amely 2019 után 2020-ban is elnyerte a Global Finance magazin Best Financial Innovation Labs díját. A kiadvány azokat a pénzügyi innovációs központokat ismerte el a díjjal, amelyek folyamatosan új megoldásokat alkalmaznak a pénzügyek világában – mondta.