Idén is 110 millió forint műszaki fejlesztési támogatásra pályázhatnak június 9-ig közösségi televíziók és rádiók – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Illusztráció – fotó: pixabay.com

A közlemény ismerteti az NMHH Médiatanácsának döntését, amely szerint a szolgáltatók legalább ötvenezer forintos eszközök vásárlására pályázhatnak. A televíziók legfeljebb ötmillió, a rádiók hárommillió, a kisközösségi rádiók egymillió forintot igényelhetnek, de az elnyerhető összeg nem haladhatja meg a tervezett összköltség 80 százalékát – írták. A médiatanács rádiós frekvenciákkal kapcsolatos döntéseket is hozott. Lezárta a Miskolc 96,3 MHz körzeti frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, amelynek nyertese a Radio Plus Kft. lett.

Az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. pályázót pedig törölte a pályázati nyilvántartásból, mert az visszavonta pályázati ajánlatát – tették hozzá. Tudatták azt is: a testület elvégezte a tartalmi vizsgálatot a helyi Heves 93,7 MHz frekvencia kereskedelmi jellegű pályázati eljárásában, és felvilágosítást kért az M-Lite Kft.-től. Továbbá a helyi Sátoraljaújhely 104,9 MHz frekvencia kereskedelmi jellegű pályázati eljárásának alaki vizsgálata után hiánypótlásra szólította fel az egyedüli pályázó Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit Kft.-t.