Az amerikai Micron Technology félvezető áramkör gyártó vállalat növelte forgalmát és nyereségét az előző negyedévhez képest pénzügyi éve harmadik negyedében a honlapján közzétett jelentés alapján.

smdIllusztráció – fotó: pixabay.com

A forgalomnövekedést a cég elsősorban az otthoni munkavégzést támogató internetes alkalmazások szerverközponti hátterének a vírusjárvány miatt megnövekedett memóriaáramkör-szükségletével indokolta. A Micron a memóriaáramkörök egyik legnagyobb gyártója.

A Micron Technology Inc. a májussal zárult harmadik pénzügyi negyedévében 5,44 milliárd dollár értékesítési árbevételre tett szert, szemben a második pénzügyi negyedévi 4,80 milliárd és az egy évvel korábbi 4,79 milliárd dollárral. Működési eredménye az amerikai számviteli szabvány (GAAP) szerint 888 millió dollár lett a második negyedévi 440 millió és az előző év harmadik negyedévi 1,01 milliárd dollár után. A mostani harmadik negyedévben 16,3 százalékos bevételarányos jövedelmezőséget ért el, míg a második negyedévben 9,2 százalékosat, az előző harmadik pénzügyi negyedévben pedig 21,1 százalékosat.

Nettó nyeresége 803 millió euró lett a májussal zárt beszámolási periódusban, míg az előzőben 405 millió dollár, egy évvel korábban pedig 840 millió dollár nyereségre tett szert. Az egy részvényre jutó nyereség 0,71 dollár lett a májussal zárt és 0,74 dollár volt az egy évvel korábbi negyedévben, a februárral zárt negyedévben pedig 0,36 dollár. Egyszeri tételek nélkül a májussal zárt negyedévben 0,82 dollár volt az egy részvényre jutó nyereség. Elemzők 77 centes egy részvényre jutó nyereséget vártak egyszeri tételek nélkül.

A folyó pénzügyi év negyedik negyedévére a Micron Technology 5.75-6,25 milliárd dolláros értékesítési árbevételt vár. A középérték meghaladja az 5,48 milliárd eurós negyedik negyedévre szóló elemzői becsléseket. A Micron a negyedik negyedévre 0,78-0,98 dolláros egy részvényre jutó nyereségge számoll. Egyszeri tételek nélkül az egy részvényre jutó nyereség 0,95-1,15 dollár lehet. A Micron részvénye az amerikai tőzsdezárást követően tett bejelentésre hat százalékkal emelkedett a tőzsdén kívül forgalomban.