Technológiaváltás miatt az Antenna Hungária szolgáltatásában szeptember 6-án, vasárnap 0:00 és 6:00 óra között leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban – közölte az Antenna Hungária csütörtökön az MTI-vel.

ptAz Antenna Hungária Zrt. az egyik legnagyobb hazai távközlési cég – fotó: ahrt.hu

A közleményben kiemelték, hogy szeptember 6-án utolsó állomásához érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása. Az első szakaszban valamennyi vételkörzetben DVB-T2 technológiára váltott a szolgáltató, a második – és egyben befejező – szakaszban pedig a HEVC kódolást vezetik be a fogyasztói élmény növelése érdekében. Ezzel egyidőben további két új vételkörzetben – Kékesden és Mosonmagyaróváron – indítanak földfelszíni televíziós szolgáltatást – írják a közleményben.

Az említett körzetekben a felhasználók és előfizetők zavartalanul és jobb minőségben használhatják majd a szolgáltatást. Részletezik, hogy a HEVC (High Efficiency Video Coding) egy magas hatásfokú, fejlett technológiát alkalmazó videótömörítési eljárás, amely jelentősen javítja a kódolási minőséget, így a teljes technológiaváltás után, a MinDig TV Extra előfizetők jobb minőségben élvezhetik a szolgáltatást.

A HEVC-re átállással egyidejűleg a programkínálat is megváltozik a fizetős MinDig TV Extra platformon. Felhívják a figyelmet arra, hogy a HEVC átállást követően –- reggel 6 óra után – a vevőkészülékeket újra kell hangolni. A zavartalan szolgáltatás érdekében az Antenna Hungária arra kéri a MinDig TV Extra előfizetőket, hogy feltétlenül üzemeljék be a  már korábban megkapott (DVB-T2/HEVC szabványú) dekódert.

Az Antenna Hungária az ügyfeleket folyamatosan tájékoztatja a változásokról a MinDig TV weboldalán, a MinDig TV Extra weboldalon, a Call center 1211-es számon, és a DVB-T Infocsatorna 99-es programhely fórumokon.