A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvár Campus és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara iparvállalati műszaki szakközgazdász és menedzser szakirányú továbbképzési szakot indít februárban.

Illusztráció - Fotó: Pexels

Az új képzést a helyi munkáltatók igényeivel indokolták. Székesfehérvár meghatározó cégei a közlemény szerint olyan szakképzést látnának szívesen, amely az ipari vállalatok középvezetőit képezné tovább, hogy a szakterületük vezetőivé válhassanak.

Az oktatás előnyei közül kiemelték, hogy a változó vállalati igényeket követve piacképes tudást ad, így a gyakorlatban azonnal hasznosítható. A képzést a székesfehérvári polgármester is méltatta. Cser-Palkovics András üdvözölte, hogy a városban olyan szak létesül, ahol az akadémiai képviselők a vállalati szakértők bevonásával fognak együtt dolgozni - írták.

A négy féléves, levelező rendszerű képzésre február 15-ig lehet jelentkezni. A résztvevők műszaki alapvégzettséggel iparvállalati műszaki menedzser, gazdálkodástudományi alapdiplomával iparvállalati műszaki szakközgazdász végzettséget szerezhetnek - olvasható a közleményben.