Az OTP Bank azonnali fizetési rendszerre támaszkodó online QR-kódos fizetési megoldása mostantól elérhető a Raiffeisen Banknál számlát vezető ügyfelek számára is.

QRIllusztráció - Fotó: Pexels

A megoldás kiterjesztése a két bank több millió ügyfelének és kereskedő partnerének jelent kölcsönös könnyebbséget az online fizetések alkalmával.

A pénzintézet tavaly nyár óta elérhető innovatív megoldásához szabadon csatlakozhatnak további bankok, kereskedők, fizetési szolgáltatók is.

A csatlakozó bankok ügyfelei - az adott bank mobilalkalmazásán keresztül - fizethetnek a SimplePay-t használó webáruházakban QR-kód alapú azonnali átutalással, de ezen felül a saját fizetési felületeiken - számlakép, POS-terminál, pénztárgép kijelző - is megjeleníthető a biztonsági elemekkel megerősített QR-kód - ismertették.

A tranzakciók biztonságát az OTP Bank informatikai háttere garantálja a kereskedőknek és az online fizető vásárlóknak is.

A közlemény szerint az OTP Mobil, a pénzintézet fintech cége által fejlesztett és üzemeltetett SimplePay online fizetési platform közel 10 ezer webáruház és szolgáltató számára biztosítja az online fizetési lehetőséget, a SimpleBusiness alkalmazás pedig a szolgáltatást már a fizikai térben is elérhetővé teszi.