Harmadik alkalommal hirdette meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Vodafone Digitális Díjat három kategóriában, a 15 millió forint összdíjazású pályázatra 2021. április 20-áig lehet jelentkezni.

Illusztráció - Fotó: Pexels

A 2021. évi Vodafone Digitális Díj meghirdetéséről tarott csütörtöki online sajtótájékoztatón Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára, a zsűri elnöke kiemelte, hogy a meghirdetett témakörök - a digitális egészségügy, a digitális oktatás, valamint a bolygónk és fenntarthatóság - rendkívül aktuálisak, és a járványhelyzet miatt mindenkit érintenek.

Az ITM helyettes államtitkára rámutatott arra, hogy az Európai Unió a digitalizáció mellett a klímavédelemre, a fenntarthatóságra jelentős forrásokat fordít majd a jövőben, és Magyarország is komoly lépéseket tesz ezen a területen.

A pályázóktól azt várják, hogy olyan megoldásokkal mutassák be a digitalizáció hasznosságát, amelyek segíthetik, jobbá, hatékonyabbá tehetik a mindennapi életet - tette hozzá Solymár Károly Balázs.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója videoüzenetében kiemelte, hogy a világjárvány hatására a telekommunikáció, a technológia minden korábbinál fontosabb szerepet tölt be. A most zajló változások lehetőséget adnak arra, hogy jobb, fenntarthatóbb digitális világ alakuljon ki.

Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, az igazgatóság tagja elmondta, a díj népszerűsége bizonyítja jogosultságát, az elmúlt két év pályázataira mintegy 300 jelentkezés érkezett. Az innovációs versenyen bárki részt vehet a meghirdetett témákban már működő, de fejlesztendő projekttel, vagy bevezetés előtt álló digitális megoldással.

  • digitális oktatás kategóriában olyan pályamunkákkal lehet pályázni, amelyek a technológia segítségével könnyebbé, hatékonyabbá vagy élményszerűbbé teszik a tanulást, az oktatást a diákok, a pedagógusok vagy a szülők számára.
  • A digitális egészségügy kategóriában olyan megoldásokat vár a kiíró, amelyek a technológia segítségével hozzájárulnak az egészségügyi ellátás hatékonyabbá tételéhez, vagy támogatják a digitális eszközök használatának népszerűségét az egészségügyi szektorban.
  • A bolygónk és fenntarthatóság kategóriában olyan innovatív, digitális megoldásokat lehet beadni, amelyek hozzájárulnak a környezettudatosság széleskörű elterjesztéséhez, a környezet megóvásához.

A Vodafone globális felelősségvállalási politikájának részeként 25 országban hozta létre helyi alapítványát. A Vodafone Magyarország Alapítvány 2003-ban kezdte meg működését, megalakulása óta több mint 1,5 milliárd forint támogatást nyújtott Magyarországon. Legfontosabb célja, hogy programjain keresztül a technológiát a közjó szolgálatába állítsa, ezáltal jobbá és egyszerűbbé téve az emberek mindennapjait - hangsúlyozták.