Az ABB bemutatja „A robot podcast” sorozatát, mellyel a robotika és az automatizálás izgalmas világát fedezhetjük fel.

ABB Robot podcastThe robot podcast - Kép: ABB

Az ipart és a tudományos életet képviselő szakértői kör hétről hétre nagyító alá veszi a robotika legújabb vívmányait, különös tekintettel arra, hogy az automatizálás fejlődése milyen előnyökkel jár a társadalom egészére, azon belül pedig a vállalkozásokra nézve, és mi várható a jövőben.

Az ABB most induló új podcast sorozata a robotika innovatív és izgalmas világába enged betekintést, kiemelve annak a társadalomra gyakorolt jótékony hatását, mely a pandémia szorításában egyetlen generáción belül az eddigi legnagyobb lépést tette meg az automatizálás felé vezető úton.

Alaktól és mérettől függetlenül a robotok – legyen szó a laboratóriumok és a KKV-k munkavállalóival együttműködő, vagy hatalmas gyárakban az elektromos járművek következő generációját előállító ipari robotokról – a világon mindenhol biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik a munkavégzést munkavállaló és vállalat számára egyaránt. A robot podcast egymást követő epizódjaiban szakértők egy-egy csoportja mélységében mutat be néhányat a legérdekesebb globális esettanulmányok közül.

Az első rész február 17-én hangzott el, a következő öt pedig hétről hétre szerdánként lesz elérhető, de 2021-ben további epizódok is adásba kerülnek majd.

A robot podcast házigazdája a neves televíziós műsorvezető, a műszaki tudományok lelkes híve, Fran Scott, aki dolgozott már a BBC-vel és a Channel 4-ral az Egyesült Királyságban, de a Royal Society of Chemistry-vel és a British Science and Media Museummal karöltve is.

A robot podcast kapcsán Fran a következőket mondta: „A robotok forradalmasítják a termelékenység, a rugalmasság és az életminőség fogalmát. A sorozat egyes részeiben fantasztikus szakértői kör bevonásával nyitott és érdekes beszélgetéseket folytatunk a robotika legújabb vívmányairól. A robotok segítségével épülő izgalmas új világtól a fejlődés kihívásain át a felmerülő lehetőségekig minden témában elmerülünk.”

Iratkozzon fel most „A robot podcast” szolgáltatásra, hogy egyetlen részről se maradjon le, vagy hallgassa meg az epizódokat a https://global.abb/group/en/media/podcasts/the-robot-podcast linkre kattintva.

EpizódTémaAdásba kerül
12020 – Új világFebruár 17.
2KobotokFebruár 24.
3EgészségügyMárcius 3.
4ÉlelmiszerekMárcius 10.
5Elektromos járművekMárcius 17.
6FenntarthatóságMárcius 24.