A biztonság gondolata a tervezésben, a kivitelezésben és megvalósult projektekben – ezek köré szerveződik a Biztonság 2021-ben című konferencia programja.

Illusztráció - Fotó: Pexels

Ma már a biztonság fogalma alatt nem csak a statikai, tűzvédelmi, munkavédelmi  biztonságot értjük, hanem  kémiai, egészségvédelmi és kiberbiztonságot is, melyek építészeti, építőipari vonatkozásaival is megismerkedhetnek a résztvevők. Bár talán a biztonság a legalapvetőbb kérdésnek tűnik az építész tervező számára, nem kell ahhoz tűzeset, hogy az épület veszélyessé váljon, legyen szó a homlokzatról vagy a tetőről.

Már az építés fázisában gondolni kell a tervezőnek a használat, a takarítás biztonságára, sőt, ma már egyre inkább a belső levegővel kapcsolatos biztonsági és egészségi követelményekre is. Ugyanakkor a biztonság kérdése a tervezéskor is felmerül: hogyan védjük a tervezés során az adatokat? Mindezekről a kérdésekről szó lesz az Austrotherm „Biztonság 2021-ben” konferenciáján a BME Épületszerkezettani Tanszék és az Artifex Kiadó szervezésében. A végén Dulácska professzor előadásában az is kiderül: gyakran az építész, a statikus, a műszaki ellenőr és a kivitelező együttműködésének hiányosságai vezetnek katasztrófához.

Az eseményre 2021. február 25-én kerül sor az Austrotherm, a BME Épületszerkezettani Tanszék és a Metszet folyóirat együttműködésének köszönhetően online formában.