A Softing kibővíti a dataFEED edgeConnector termékcsaládot, amely a Docker technológiára épül. Az új edgeConnector 840D megkönnyíti a SINUMERIK 840D vezérlők adataihoz való hozzáférést, és elérhetővé teszi azokat külső eszközökön vagy virtuális környezetekben az OPC UA és az MQTT révén. Ez lehetővé teszi a helyi OPC UA kliensek és az MQTT brókerek rugalmas integrációját felhőkörnyezetben és az IoT-ban.

A dataFEED edgeConnector 840D támogatja az innovatív ipari edge megoldásokat. Forrás: Softing Industrial

A Siemens dataFEED edgeConnector segítségével a SIMATIC S7 vezérlők csatlakoztatásához a Softing bemutatja a dataFEED edgeConnector 840D szoftvert. Ez a szoftvermodul a világ első konténeralkalmazása a SINUMERIK 840D Solution Line és Power Line vezérlők eléréséhez. Támogatja az összes folyamatparaméter és meghajtó adatainak kiolvasását anélkül, hogy beavatkoznának a konfigurálásába.

A dataFEED edgeConnector 840D lehetővé teszi akár öt CNC vezérlő zökkenőmentes integrálását egy felhőkörnyezetbe, például az Azure IoT Edge-be vagy az AWS IoT Greengrass-ba. Használható például a gyártás minőségének és tűréseinek ellenőrzésére, a gép adatainak rögzítésére és integrálására a magasabb szintű irányítási rendszerekbe vagy a folyamatparaméterek és egyéb teljesítménymutatók vizualizálására. A konfigurálás történhet helyileg egy internetes böngészőn keresztül, vagy távolról a REST felületen keresztül.

Az összes összekapcsolt edge eszköz és tárolóik központi telepítése, például frissítések vagy biztonsági javítások céljából, opcionális eszközkezelő rendszerrel hajtható végre.

"Egyre növekvő kereslet tapasztalható a hatékonyan kezelhető és szabványos hardveren futtatható szoftver megoldások piacán. Erre válaszunk a dataFEED termékcsalád szisztematikus bővítése, a Docker konténerek bevonásával a gyártásból származó adatok innovatív és rugalmas integrálását az ipari IoT megoldásokhoz. Ily módon segítjük a felhasználókat és a rendszerintegrátorokat az OT és az informatika közötti szakadék megszüntetésében "- közölte Sebastian Schenk, a Softing Industrial termékmenedzsere.

Tervezik a dataFEED edgeConnector termékcsalád további bővítését, mint például a Modbus TCP-n vagy az Ethernet / IP-n keresztüli vezérlési kapcsolat támogatását is. Ezen túlmenően, az adatok összesítésére és előfeldolgozására szolgáló tárolók, valamint a címtér modellezése a tervezés szakaszába lépett. A felhőből történő konfigurálás lehetősége is ki lesz bővítve.

A dataFEED edgeConnector 840D letölthető online könyvtárakból, mint a Docker Hub vagy a Microsoft Azure Marketplace, és ingyenesen tesztelhető. További információk a termék weboldalán találhatók.