Egy új együttműködés és 2,5 millió svájci frankos adomány segíti Svájcot a világ egyik vezető robotikai kutatóközpontjává tenni.

Illusztráció - ABB

Az ABB és a Svájc vezető kutatóegyetem, az ETH Zürich, az ETH RobotX stratégiai kezdeményezésének részeként, több tudományterületet érintő hosszú távú kapcsolatukra építve, kiterjesztik partnerségüket a robotikai kutatásokra. A 2019-ben indított RobotX célja, hogy az ETH-t világszerte a legjobb robotikai kutatóintézetek közé emelje.

A RobotX ipari tagsági programjának részeként az ABB Robotika és diszkrét automatizálás üzletága támogatja az ETH ambiciózus kezdeményezését a házon belüli vezető robotikai szaktudásával, amely egyesíti a kompetenciát egy olyan platformra, amelynek célja az új tehetségek képzése, és világszerte szakértők vonzása a jövő technológiáinak széles skálájához beleértve a mobil robotikát is.

„Örülünk, hogy partnerek lehetünk az ETH-val, mivel folyamatosan a világ legjobb műszaki és technológiai egyetemei közé sorolják. Partnerségünk kiterjeszti globális innovációs ökoszisztémánkat, támogatva elkötelezettségünket a legfényesebb elmékkel a robotika jövőjének előmozdítása és az automatizálás lehetőségeinek kiaknázása érdekében ügyfeleink számára ”- mondta Sami Atiya, az ABB Robotics & Discrete Automation elnöke.

„Az ETH és az ipari partnerek, köztük az ABB Robotics, szoros együttműködése elengedhetetlen Svájc vezető robotikai kutatóközpontként való megalapításához. A RobotX segítségével mindkét interdiszciplináris kutatást lehetővé tesszük az ETH-n keresztül, miközben új együttműködési módokat hozunk létre egy ipari társulási programmal, nyitott laboratóriumi területtel és szombati programokkal az ipari partnereink kutatói számára ”- mondta Prof. Dr. Joël Mesot, az ETH zürichi elnöke.

Az ABB Robotics és az ETH közötti partnerség az ABB-vel 2014-ben indult meglévő együttműködésre épül. Az ETH-vel való kezdeti 10 éves elkötelezettség fokozása érdekében az ABB most 2,5 millió svájci frank adományt irányított a RobotX kezdeményezés támogatására.

Az ABB már közreműködik az ETH-val az egyetem kutatásainak körében az építészet és az építőipar robotgyártásának területén, és segítette a világ első együttműködő robotika és digitális építészet laboratóriumának létrehozását, amelynek az ETH Építészeti Műszaki Intézetének ad otthont . Az ETH-val együtt az ABB is része annak a projektnek, amelyet a világ egyik vezető felvonó- és mozgólépcső-szolgáltatója, a Schindler indított el egy automatizált, függetlenül működő robotberendezét liftek számára, amelynek célja a minőség javítása és munkakörülmények megkönnyítése a liftet szerelők számára.

Az ABB elkötelezett amellett, hogy a vállalat technológiai ökoszisztémájának részeként több mint 100 egyetemet támogasson és működjön velük együtt, mint például az ETH-val. Ezek az együttműködések rendkívül értékesek az egyetemek és az ipar közötti kapcsolatok megerősítésében, ami elengedhetetlen a hallgatók innovációja és foglalkoztatása szempontjából. Az ABB hosszú távú kapcsolata az ETH-val magában foglalja a technológia, az egyetemi spin-off-ok együttműködését és az egyetemmel való partnerkapcsolatot, hogy oktatást nyújtson a fejlődő nemzeteknek.