A városi közlekedőket, az ingázókat, valamint a gépjárművel dolgozókat célozza meg az Emprovia Zrt. új fejlesztése, az Urbaniqe. A nemsokára már okostelefonon is elérhető alkalmazás nemcsak a gépjármű-flotta adminisztrációjában nyújt segítséget, de az autóvezetésben és üzemanyag megtakarítás elérésében is támogatja a felhasználót.

Illusztráció - Fotó: Sorin Gheorghita

A városi közlekedőket, az ingázókat, valamint a gépjárművel dolgozókat célozza meg az Emprovia Zrt. új fejlesztése, az Urbaniqe. A nemsokára már okostelefonon is elérhető alkalmazás nemcsak a gépjármű-flotta adminisztrációjában nyújt segítséget, de az autóvezetésben és üzemanyag megtakarítás elérésében is támogatja a felhasználót.

Az alkalmazás közelebb hozza az okosváros koncepcióját a polgárokhoz. A projekt a Széchenyi 2020 keretében valósul meg 981,68 millió forintból az elkövetkező évek során és közvetetten összességében több, mint 20 hazai munkahelyet teremt.
Először tesztjelleggel a magyar piacon, de hamarosan már a tágabb kelet-közép-európai térségben is elérhető lesz az új, hazai fejlesztésű Urbaniqe alkalmazás. A szolgáltatás tervezett fejlesztései kézzelfogható közelségbe hozzák majd az okosvárosi funkciókat a városlakók számára. A fejlesztő Emprovia Zrt. missziója, hogy egyszerűen elérhető, könnyen érthető, praktikus és jól időzített tanácsaival mintegy személyes digitális vezetési asszisztensként támogassa a városi autóvezetőket.

Az Urbaniqe a 3,5 tonna alatti kishaszon-gépjárművekkel, illetve üzleti használatban működő személygépjárművekkel rendelkező vállalati szegmens és a munkába saját gépjárművel bejáró, vagy azzal munkát végző munkavállalók számára kialakított, az okos város koncepciót támogató telematikai flottamenedzsment szolgáltatás. Az alkalmazást fejlesztő társaság, az Emprovia Zrt. a városi közlekedésben és az autóhasználatban egyaránt támogatja a felhasználókat. Ezáltal a felhasználók jelentős működési hatékonyság- és így profitnövekedést érhetnek el. Mivel a megcélzott szegmensekben található járművek adják a városi forgalom jelentős részét, így a szolgáltatás a fenntartható, okos város koncepciót is támogatja és ezáltal további társadalmi hasznai keletkeznek.

Az Emprovia Zrt. alapítói Haddad Richárd és Tóth Levente. Haddad Richárd az okos technológiák elkötelezettje, számos sikeres vállalkozás alapítója a Smart Energy területén, legfőbb célja pedig az okos városok gyakorlati létrehozása. Tóth Levente évtizedeket töltött multinacionális vállalatoknál felsővezetői pozícióban, egy hosszú és sikeres karrier után váltott a startup világ felé, ahol azt szeretné bebizonyítani, hogy a két világ megfelelő ötvözete az üzleti siker záloga.

A beruházás az Európai Unió támogatásával valósul meg a Széchenyi 2020 keretében az Emprovia Zrt. által. A projekt hivatalos elnevezése: Innovatív, okos város koncepciót támogató flottamenedzsment szolgáltatás. A fejlesztés 981.680.000.- Ft kockázati tőkebefektetés bevonásával valósul meg, a kockázati tőkebefektetésen belül az EU támogatás mértéke 70%. A tatabányai cég 10 főt meghaladó mértékben kíván közvetlenül új munkahelyeket teremteni az elkövetkező években. Ezen felül a hazai tulajdonú beszállítóinál közvetetten további munkahelyeket teremt, közvetlenül és közvetetten együttesen 20 fő fölötti mértékben növeli a foglalkoztatást. Az Urbaniqe termék kereskedelmi forgalomba hozatalának tervezett ideje 2022 eleje, míg a projekt tervezett befejezési dátuma 2026.

A projektről bővebb információ a www.urbaniqe.com oldalon található.