Új piacra lép a Panattoni, Európa legnagyobb ipari fejlesztője. A cég bejelentette, hogy magyarországi irodát nyit, és már két projektet is biztosított a budapesti piacon.

Fotó: Panattoni Europe

Folytatódik a Panattoni terjeszkedése: a fejlesztő már jelen van az Egyesült Államokban, Kanadában és Európa legnagyobb raktár- és ipari piacain - Németországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Csehországban, Lengyelországban és Spanyolországban. 2021 májusában a fejlesztő Magyarországra is belép.

„Ügyfeleink olyan vállalatok, amelyek számos európai piacon működnek. Szeretnénk a lehető legjobb feltételeket biztosítani számukra a működéshez ezeken a piacokon, biztosítva számukra a legmagasabb osztályú raktár- és gyártási területet ”- magyarázza Robert Dobrzycki, a Panattoni vezérigazgatója. Rámutatott, hogy ennek a legutóbbi terjeszkedésnek az egyik legfőbb oka a magyar piac erőssége és lehetőségei: "A régió más országaihoz hasonlóan a globális járvány is alig volt hatással a magyar ingatlanraktárra és ipari szektorra."

Az ország hasznot húzhat a tavaly erőteljesen megmutatkozó új trendekből is, ideértve az e-kereskedelem növekedését, valamint azt, hogy sok ázsiai vállalat alternatív helyeket keres a régió raktáraihoz és gyártóüzemeihez.

"Ezenkívül kínai forrásokat fordítanak Budapest és Belgrád közötti nagysebességű vasút megépítésére és korszerűsítésére, amely a Balkánt egy speciális közlekedési útvonallal köti össze a most kínai tulajdonban lévő athéni Piraeus tengeri kikötővel. Magyarország ezzel egyre fontosabb főállomássá válik a kínaiak számára Európában, és átjárót képez a nyugati országokba. A projekt befejezésével az ország erős helyzetben lesz, hogy versenyezni tudjon Európa-szerte a főbb logisztikai központokkal."

Robert Dobrzycki elmondása szerint „Az összes projektünk mintegy 25%-a technológiailag fejlett gyártóberendezés. A Panattoni az ilyen típusú létesítmények építésére szakosodott, adott ügyfélre szabva. Az ellátási láncok a világjárvány miatt sok vállalatot arra késztetett, hogy gyártói vállalkozásaik vagy részlegeik Európába való áthelyezését fontolóra vegyék, hogy közelebb kerüljenek ügyfeleikhez. A közép-európai piacok, ahol működünk, csak profitálhatnak ebből. ”

A Panattoni vitathatatlan európai ipari piacvezető. A vállalat egymás után ötödik alkalommal szerezte meg az első helyet a Property EU magazin Top Logistics Developers rangsorában.

Az európai piacon folytatott több mint 15 éves tevékenysége során a Panattoni több mint 12 millió négyzetméter alapterületű projekteket hajtott végre. Ide tartoznak mind a BTS gyártási létesítmények, mind pedig a több mint 200.000 négyzetméter speciális központok, amelyeket a legnagyobb e-kereskedelmi szereplők számára terveztek.