A megszületett megállapodásnak köszönhetően a Gestamp 850 millió forint értékben fejleszti móri akkumulátor-összeszerelő bázisát, míg az Ames szentgotthárdi üzemében modernizálja az autóipari fémtermékek gyártási folyamatát 4,1 milliárd forint értékben.

Illusztráció - Fotó: Unsplash

"Ezek újabb győzelmek Magyarország számára a világgazdasági kapacitások újraelosztásáért zajló globális versenyben" - fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a madridi sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a magyar kormány 1 milliárd forint támogatást biztosít a beruházásokhoz.

A miniszter beszámolt arról is, hogy Magyarországon 220 spanyol vállalat működik, amelyek több mint ötezer embernek adnak munkát. "Magyarország számára prioritás a Spanyolországgal való együttműködés" - hangsúlyozta.

Arancha González Laya spanyol külügyminiszter elmondta, hogy a spanyol vállalatok leginkább olyan ágazatokban mutatnak érdeklődést a magyarországi befektetések iránt mint az autóipar, a vendéglátás, a megújuló energiák és a közlekedés.

Továbbá hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy újraindul az Iberia légitársaság közvetlen légi összeköttetése a két ország között, amely a koronavírus-járvány miatt szünetelt.