Átadták a Kapos Atlas Gépgyártó Kft. 513,5 millió forintból kialakított új, 475 négyzetméteres üzemcsarnokát Kaposváron.

Fotó: Kapos Atlas Gépgyár Kft.

Horváth Árpád, a német tulajdonú vállalat ügyvezetője az eseményen elmondta, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium révén fele részben kormányzati támogatással megvalósult beruházás egy régi raktárépület felújítását, átalakítását, valamint CNC-megmunkálóközpontok, eszközök vásárlását foglalta magában.

Az üzemcsarnoknak és az új berendezéseknek köszönhetően lehetőség van az anyavállalat, valamint más gépgyártók termékei mellett saját fejlesztésű, konstrukciójú, saját márkás termékek előállítására is.

Horváth Árpád erre példaként munkagépek munkahengereit és szerszámait, pontosabban kanalait, gabonatolóit említette, amelyekkel az eddig 99 százalékban exportra, német, francia piacra termelő cég magyarországi, kelet-európai értékesítésbe is kezd.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere hangsúlyozta, hogy a város fő célkitűzései között szerepel a gazdaság erősítése az élelmiszergazdaság, a zöldipar és a gépipar területén annak érdekében, hogy a somogyi megyeszékhelyen teljes legyen a foglalkoztatottság és nagyobb tudást igénylő, magasabb hozzáadott értékű termékek gyártása lehetővé tegye a munkabérek emelését.

A politikus kitért rá, hogy Kaposváron épült fel a speciális járműveket készítő BM Heros Zrt. gyártó és szervízüzeme, a városba jön a világ második legnagyobb üveggyártója, és a hadiipar is "megveti a lábát" a somogyi megyeszékhelyen.

Kiemelte, hogy a város iránti befektetői érdeklődésnek köszönhetően betelt két ipari park, ezért bővítik a keleti ipari parkot, és megkezdték egy másik iparterület kialakítását is.