Lezárta a Deutsche Industrie REIT-AG (DIR) felvásárlását az Európai Unió legnagyobb tőzsdei ingatlanvállalata, a CTP, egyúttal kivezetési ajánlatot nyújtott be a cég részvényeire.

Illusztráció - Fotó: Jake Nebov

A felvásárlással a CTP jelentősen növelve a súlyát a német piacon, egyidejűleg a portfólióján belül elért 15 százalékos aránnyal Németország a harmadik legjelentősebb piaca lett Csehország (42 százalék) és Románia (21 százalék) után - indokolták az akvizíció jelentőségét.

Helyi vállalatuk a következő 5 évben 1 milliárd eurót fektet fejlesztési projektekbe. A DIR ingatlanjainak felújításával a jelenlegi kétszeresére, 3,2 millió négyzetméterre növelik a kiadható ingatlanjaik bruttó alapterületet.

A közlemény szerint a CTP az ipari ingatlanok fejlesztőinek európai rangsorában az 5 legnagyobb közé tartozik. Magyarország mellett Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Hollandiában, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában is rendelkeznek ingatlanokkal, összesen több mint 7,1 millió négyzetméter alapterületű logisztikai épületet üzemeltetnek. Az ingatlanportfólió az év végéig elérheti a 10 millió négyzetmétert - jelezték.

A vállalat magyarországi cégét 2016-ban jegyezték be. A CTP Management Hungary a belföldi piac vezető ipari-logisztikai ingatlanfejlesztője. A vállalat honlapján 11 magyarországi helyszínen, közte három budapesti ipari parkban kínálnak kiadó ingatlanokat. A bérbe adható terület nagysága a tavaly év végi adatok alapján 664 ezer négyzetméter, emellett 235 ezer négyzetméternyi ingatlant építenek Magyarországon.