Átadta Tatabányán új, zöldmezős beruházásban épült központját az ASG Szerelvény Kft., a létesítményben a műszaki tanácsadás mellett nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet is ellátnak.

Illusztráció - Fotó: Bru-nO

Károlyi Zoltán tájékoztatása szerint az új központ 400 millió forintos költséggel épült fel. Az 1000 négyzetméteres létesítmény biztosítja a nagykereskedelmi tevékenység fejlődését, egy modern bemutatóterem pedig épületgépészettel foglalkozó kiskereskedelmi egység megnyitását is lehetővé teszi.

Az üzlet kínálatában a legmodernebb technológiájú kazánok, szivattyúk és szolár rendszerek, valamint a víz-, gáz- és fűtésszerelés anyagai szerepelnek.

Az ASG Szerelvény Kft. az egykori tatabányai szénbányák acélszerkezeti gépgyára egyik részlegének tevékenységét folytatja. Csővezetékeknél alkalmazott ipari szerelvényeket, szelepeket, gömbcsapokat, tolózárakat és ezek vezérléseit forgalmazzák, illetve részben gyártatják saját márkás termékként.

A társaság az ország számos nagyberuházásához szállít csővezetéki egységeket, illetve műszaki tanácsadást nyújt a hálózatok tervezéséhez, a berendezések üzembe helyezéséhez.

Az új telephellyel a cég bérelt raktárak és irodák helyett saját ingatlanba költözhetett. A város önkormányzatától vásárolt telek még egy hasonló nagyságú csarnok felépítésére nyújt lehetőséget.

A fejlesztéssel a vállalkozás 10-ről 15 főre növelte létszámát. A társaság éves árbevétele 2019-ben 751 millió, 2020-ban 906 millió forint volt. Idénre 1,2 milliárd forintos árbevételt terveznek és az épületgépészeti értékesítés felfutásával öt év alatt szeretnék elérni a kétmilliárd forintot - ismertette Károlyi Zoltán ügyvezető.