Az Avery Dennison globális anyagtudományi vállalat két jelentős beruházást jelentett be, amelyek célja a gyártókapacitás bővítése és a gyárak hatékonyságának javítása Európában, hogy kielégítse a címke- és csomagolóanyagok iránti növekvő keresletet.

Fotó: Avery Dennison

Az Avery Dennison egy globális anyagtudományi vállalat, amely a címkézési és funkcionális anyagok széles választékának tervezésére és gyártására specializálódott, amelyeket szinte minden jelentős iparágban használnak.

A vállalat közölte, hogy a franciaországi Champ-sur-Dracban található létesítményeinek hároméves, 45 millió eurós ( 17,24 milliárd forintos) bővítése egy éve tart. A fejlesztések közé tartozik öt új, több mint 8700 négyzetméteres logisztikai épület, egy új automatizált raktár, valamint egy további nagysebességű, korszerű, forróolvadékos ragasztóbevonó berendezés, amely a tervek szerint 2024 folyamán lép működésbe.

Az akril emulziós ragasztóval készült címkékre specializálódott luxemburgi üzemében a vállalat 15 millió eurós (5,74 milliárd forintos) projektet hajtott végre a működési folyamatok átalakítása és új gépek beszerzése érdekében.

"A Champs-sur-Drac-i és a luxemburgi beruházásaink lehetővé teszik számunkra, hogy most és a jövőben is kielégítsük a vevői igényeket, mivel az egész európai gyártási hálózatunkban kapacitást szabadítunk fel" - mondta Tim Presto, az EMENA ellátási láncért és működésért felelős alelnöke.

A luxembourgi és a Champs-sur-Drac-i bővítések növelik a vevői szolgáltatások megbízhatóságát azáltal, hogy megerősítik a vállalat már most is erős európai gyártóüzemek és elosztóközpontok hálózatát.

"Ezek a bővítések egy lépéssel közelebb visznek minket az Ipar 4.0 gyakorlatok teljes körű alkalmazásához, amelyek növelik a hatékonyságot, csökkentik a működési költségeket, és felszabadítják alkalmazottainkat a biztonságosabb, nagyobb értékű feladatok elvégzésére" - mondta Tim Presto.