A döntően ipari létesítmények műszaki ellenőrzésével, projektmenedzsmentjével foglakozó Eurokonzol Kft.-nél átlagosan 25-30 százalékos hatékonyságnövekedést tapasztaltak a munkafolyamatok digitalizálására szolgáló megoldás 2021-es bevezetése óta.

Fotó: Eurokonzol Kft.

A soproni székhelyű vállalat az ipari ingatlanok specialistája, ezen belül elsősorban élelmiszeripari beruházásokban, fejlesztésekben vesz részt. Megvalósult projektjei közül példaként említették a mohácsi vágóhídat.
 
A közlemény szerint az Eurokonzol Kft. már évekkel ezelőtt felismerte a digitalizáció szerepét, jelentőségét a munkafolyamatok optimalizálásában, végül tavaly találtak rá a PlanRadar nevű programra. A vállalkozás a szoftvert jellemzően a cégen belüli kommunikációra, a szakági területeken dolgozó kollégák tevékenységének összehangolására, a munkafolyamatok koordinálására, a könyvelés munkáját támogató beszámolók gyors elkészítésére, teljesítési igazolások kiállítására, dokumentáció, a megrendelők, tervezők, kivitelezők közötti kapcsolattartás erősítésére használja.
 
A közleményben Balczó Gáspár, az Eurokonzol Kft. műszaki ellenőre a digitalizációnak köszönhető hatékonyságnövekedésről elmondta, korábban jellemzően két nagyobb projektet felügyelt egyszerre, a szoftver bevezetése óta ehhez még egy kisebb harmadikat is fel tud venni. A kollégáknál is nagyjából 25 százalékos teljesítményjavulást mértek a szoftvernek köszönhetően, ami komoly nyereség időben és pénzben egyaránt.


 
A munkafolyamatok digitalizálásával a szoftver csökkenti a hibák gyakoriságát, időt takarít meg minden érintett fél számára, és nagymértékű hatékonyságnövekedést tesz lehetővé: az ügyfelek beszámolói szerint akár heti 7 munkaórát is megtakarítanak. A bécsi székhellyel rendelkező vállalat jelenleg több mint 14 500 ügyfelet szolgál ki több mint 60 országból.
 
A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Eurokonzol Kft. nettó árbevétele 2021-ben 186,682 millió forint volt, ez 45,151 millió forinttal több mint 2020-ban. A társaság tavaly 51,155 millió forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 37,490 millió forint volt az adózott eredménye.