A legújabb képviselője a Quantom kiberbiztonsági platformnak három új software blade-et tartalmaz. Ezek gépi tanulás folyamata által nyújtanak IoT biztonságot, valamint a domaines visszaélésekkel és az adathalász támadásokkal szemben is védelmet tudnak biztosítani.

Illusztráció: flickr

Frank Dickson, az IDC Group biztonságért felelős elnökhelyettese szerint: egyre kifinomultabbak a fenyegetések, gyakoriságuk nőtt, valamint költségesebbekké is váltak. Az IoT eszközök és a multi felhők terjedése jelentősen megnövelte az összetettséget és az adatszivárgások lehetőségét. A vállalatoknak ezt szem előtt tartva kell a megfelelő biztonsági intézkedéseket végrehajtania. Az ideális biztonsági intézkedés nem csupán hatékony, de eredményes is. Építeni kell a mindennapossá vált, rejtőzködő kibertámadások elleni védelemhez szükséges biztonsági analitikára és az automatizációs lehetőségekre.

A fenyegetésekkel szembeni védelmi technológiák, folyamatok és házirendek konszolidációjával, valamint automatizálásával igyekszik csökkenteni a komplexitás mértékét az új Check Point Quantum Titan.

A hagyományos, IoT számára elérhető biztonsági megoldások gyakran igényelnek kiegészítő szenzorokat, továbbá a kézi telepítés és az adminisztráció sok időt vehet igénybe. Ezen akar változtatni a Quantum IoT Software blade, hogy egyszerűbbé tegye a védelmi architekturát úgy, hogy közben a zero trust elveknek is megfeleljen.