A Delta Technologies Nyrt. csoportszinten 18,8 millió forint adózott nyereséget ért el a márciusban zárult 2022-2023-as üzleti éve első fél évében az előző év azonos időszaki 300 millió forintot meghaladó veszteség után.

Illusztráció: Pixabay

A cégcsoport nettó árbevétele 10,93 milliárd forint volt, ami 71,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Csontos Zoltán, a Delta Technologies Nyrt. igazgatóságának elnöke a közlemény szerint kiemelte: a 2025-ig megfogalmazott növekedési ütemtervet fenntartják. A 2027-es üzleti évre a Delta Technologies Nyrt. célkitűzése, hogy a csoportszintű árbevétel 50-55 milliárd forint közötti szintre emelkedjen, ami a jelzett időszakban átlagosan évi 16 százalék árbevétel növekedésnek felelne meg.


A Delta Technologies az üzleti év eredményei között kiemelte: leányvállalatának, a Delta Systems Kft.-nek lehetősége nyílik a minősítési szintje szerinti NATO Biztonsági Beruházási Programok keretében meghirdetett beszerzési eljárásokon való részvételre. A vállalat a minősítéssel tagja lett annak a mintegy 250 hazai cégnek, amelyek NATO beszállítói képesség birtokában vannak.

A jövőt illetően a jelentés kiemeli, hogy a Delta Systems Kft. az igazgatóság elvi támogatásával tárgyalásokat folytat a New Line Kft. nyereséges support üzletágának megvásárlásáról, továbbá a Delta Informatika Zrt. alaptőkéjének 100 százalékát kitevő részvénymennyiség megvásárlásáról, és egyidejűleg a Delta Informatika Zrt. a Delta Systems Kft.-be történő beolvasztásáról is. A féléves jelentéskészítés közzétételének időpontjában a leányvállalatok Delta Systems Kft.-be történő beolvadása is befejeződött. További céljuk, hogy elérjék a Delta részvények BÉT standard kategóriából a BÉT prémium kategóriába való átsorolását.

Tájékoztattak arról is, hogy mintegy 1800 milliárd forintra rúg azon informatikai keretmegállapodások összértéke, ahol a Delta valamilyen formában beszállítóként - akár konzorcium vezetőjeként vagy tagjaként - közreműködik. Ugyanakkor folyamatosan figyelik az EU Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz programjának (RRF) digitális alfejezetében várható kiírásokat, hiszen a 680 milliárd forintos keretben meghirdetendő programokra a Delta kompetenciái és korábbi referenciái is biztosítottak.

A Delta Technologies Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett informatikai vállalat. A Delta Technologies részvényeit a BÉT-en a standard kategóriában jegyzik; árfolyamuk egy éven belül 31,45 forint és 51,9 forint között változott.