Az Axis piacra dobja AXIS P3827-PVE- 7 MP-es képalkotást nyújtó, 180°/90°-os (vízszintes/függőleges) lefedettséget biztosító, 4 képalkotóval rendelkező, ARTPEC-8 alapokra építkező, mesterséges intelligencia (MI) algoritmusok futtatását támogató kültéri kameráját. Az AXIS T94V01C kettős kamerarögzítő segítségével két kamera egymás mellé szerelhető a teljes 360°-os áttekintés érdekében. A horizontegyenesítés okán a kezelő látásélménye természetesebb lesz.

Forrás: Axis communications

Az ARTPEC-8-ra épített nagy teljesítményű kamera mély tanulási feldolgozó egységet (DLPU) tartalmaz. Ez jobb feldolgozási és tárolási képességeket tesz lehetővé a széleken és még több adat összegyűjtését és elemzését teszi lehetővé, mint korábban. Ezenkívül értékes metaadatokat biztosít, amelyek megkönnyítik a gyors, egyszerű és hatékony kriminalisztikai keresési lehetőségeket élő vagy rögzített videóban. A kamera az AXIS Object Analyticsnek köszönhetően képes észlelni és osztályozni az embereket, a járműveket és a járműtípusokat – mindezt egyedi igényekre szabva.

Ez a költséghatékony fejlesztés az éltől szélig tartó technológiát is támogatja, így könnyen hozzáadható bármilyen csatlakozástatható eszköz. Például lehetőség van audio támogatás csatolására az AXIS T61 Audio és I/O interfész használatával.
 
A kamera 2023 második negyedévében lesz elérhető az Axis forgalmazási csatornáin keresztül.