Az OpenAI csütörtökön bejelentette az ingyenes ChatGPT alkalmazás elindítását az Egyesült Államokban élő iOS felhasználók számára, tervei szerint pedig hamarosan más országokban is elérhetővé teszi azt.

képForrás: Pexels

Ez az indulás hat hónappal azután történik, hogy az OpenAI először nyilvánosságra hozta a ChatGPT-t az interneten. Az újítás gyorsan elindított egy új mesterséges intelligencia versenyfutást a tech iparágban, hogy olyan eszközöket fejlesszenek és bevezessenek, amelyek meggyőző írásbeli munkát és képeket generálnak a felhasználói kérésekre.

Ezenkívül ugyanezen a héten az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman, meghallgatást tartott a Kongresszus előtt az AI által a társadalomra jelentett kockázatokról, a technológia jelenlegi kirobbanását egy potenciálisan fontos pillanatnak nevezte, amely azonban biztonsági intézkedéseket igényel.

Az új ChatGPT alkalmazás ugyanazokkal a képességekkel rendelkezik, mint a vírusként terjedő chatbot eszköz webes verziója, ez hozzájárulhat népszerűségének továbbfejlesztéséhez. Az alkalmazással a felhasználók hangüzeneteket is küldhetnek a telefonjuk mikrofonján keresztül, nemcsak írhatnak, emellett szinkronizálhatják előzményeiket különböző eszközeiken.

Azok, akik havi 20 dollárt fizetnek a ChatGPT Plus előfizetésért, extra előnyöket kapnak az alkalmazáson keresztül, beleértve a GPT-4 képességekhez való hozzáférést, a technológia következő generációját, amely az eszköz alapját képezi.

Az OpenAI tervei szerint hamarosan elindítják az Android verziót is, amint azt a vállalat technológiai igazgatója, Mira Murati elmondta.