• A partnerség a fenntartható életmód és az okosotthon-megoldások iránti hosszú távú elkötelezettség kezdetét jelzi
  • Az Egyesült Királyságban, Bromley-ban épülő új lakóépület lakói a teljeskörűen összekapcsolt lakóépület automatizálási rendszernek köszönhetően kiemelkedő kényelmet, felhasználói élményt és energiahatékonyságot élvezhetnek
  • A tervezett 122 lakást intelligens technológiai megoldásokkal szerelik fel  

A London Land Group és az ABB Energetika üzletágához tartozó Smart Buildings divíziója kiemelt beszállítói megállapodást írt alá, amely megalapozza a legmodernebb lakóépület automatizálási megoldások alkalmazását. Az együttműködés megerősíti a London Land Group azon elkötelezettségét, hogy az innovatív és összekapcsolt rendszerek zökkenőmentes integrációja révén páratlan életminőséget biztosítson az Egyesült Királyságban hamarosan kivitelezésre kerülő ingatlanfejlesztései során.

emberek

A partnerség keretében megvalósuló ingatlanfejlesztések az energiatakarékosságot és az újgenerációs lakóépület automatizálás előnyeit kínálják az otthonok jövendőbeli lakói számára. Az energiagazdálkodási eszközök teljes körű kényelmet nyújtanak a lakók számára, akik egyetlen alkalmazáson keresztül érhetik el és irányíthatják az intelligens készülékek, eszközök és rendszerek teljes skáláját.

Az első ingatlanfejlesztés várhatóan a bromley-i One Westmoreland lesz, ahol az ABB legmodernebb lakóépület automatizálási rendszereinek – például a Samsung SmartThings alkalmazással kiegészített ABB-free@home®-nak – telepítésével intelligens technológia beépítését tervezik mind a 122 lakásban. A lakók kényelmét és kiemelkedő életminőségét többek között olyan funkciók biztosítják majd, mint a geofencing, amely lehetővé teszi, hogy a világítás, a fűtés, a szellőzés és a légkondicionálás (HVAC) automatikusan, a lakók pillanatnyi tartózkodási helye alapján kerüljön beállításra.   

ház

Mario Luca Balducci, a London Land Group vezérigazgatója elmondta: „Célunk, hogy a One Westmoreland a fenntartható, kényelmes és praktikus otthonok etalonja legyen. Az ABB-Samsung integrált megoldását kihasználva ebben a fejlesztésben az otthonok lakói megtapasztalhatják a modern lakókörnyezet előnyeit, egyetlen alkalmazáson vagy érintőképernyőn keresztül vezérelve mindent, az ajtónyílástól kezdve a fűtésen és hűtésen át az okoskészülékekig.”

Az új megállapodás egyesült királyságbeli aláírásakor Mike Mustapha, az ABB Smart Buildings divízió vezetője így nyilatkozott: „A mostani partneri együttműködésünk, valamint a rendszereink átjárhatósága által biztosított előnyök     lehetővé teszik, hogy a London Land Group a kiemelt fontosságú energiahatékonyság mellett kivételes felhasználói élményt és magasszintű kényelmet garantáljon ügyfelei számára. Ez az együttműködés lehetővé teszi azon közös célunk megvalósítását, hogy javítsuk mind a lakók, mind a lakóközösségek jóllétét.”

ülnek

Az építési engedély kiadását követően építendő One Westmoreland 122 új, egy-, két- és három hálószobás lakásnak, valamint több mint 1500 négyzetméternyi kiváló minőségű irodai és kiskereskedelmi területnek ad majd otthont. Az energiahatékonyság további növelése érdekében a helyszínen megújuló energiaforrásokat, többek között napelemeket és léghőszivattyúkat használnak majd.

A London Land Group ingatlanfejlesztő vállalat víziója, hogy innovatív, fenntartható és megbízható ingatlanplatform által újradefiniálja az „élményszerű életmódot kínáló, modern lakóépületek fogalmát, és olyan közösségeket hozzon létre, amelyeket áthat az összetartozás érzése. A Land Group a termék teljes életciklusa során, azaz az akvizíció, a befektetés, a fejlesztés, az építés és az üzemeltetés területén szerzett tapasztalatait felhasználva értéknövelő fejlesztésekre, városrehabilitációkra és felújításokra összpontosít, és nagy hangsúlyt fektet a pozitív környezeti és társadalmi hatások elérésére. https://londonland.group/projects/one-westmoreland/

Az ABB energetika üzletága: a világ biztonságos, intelligens és fenntartható elektrifikációját küldetésének tekintő üzletág globális technológiai vezető szerepet játszik a villamosenergia-elosztásban és a villamos energia teljes körű, az energiaforrástól a csatlakozóaljzatig terjedő kezelésében, irányításában.  Miközben a világ villamosenergia-igénye növekszik, 100 országban több mint 50 000 munkatársunk dolgozik együtt ügyfeleinkkel és partnereinkkel, hogy együtt átalakítsuk az emberek életét és munkáját. Olyan innovatív termékeket, megoldásokat és digitális technológiákat fejlesztünk, amelyek minden ágazatban lehetővé teszik az energiahatékony és alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom kialakítását. A globális méret és a helyi szakértelem ötvözésével alakítjuk és támogatjuk a globális trendeket, kiválóságot nyújtunk ügyfeleinknek, és fenntartható jövőt biztosítunk a társadalom számára.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, termékeivel és megoldásaival elősegíti egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB közel 105 000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett. www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: abb_magyarorszag

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag