Az Analog Devices (ADI) bemutatta a 100V-os félhíd GaN vezérlőt, amely megkönnyíti a GaN FET-ek használatát, beleértve a hatékony kapuvezérlést, a magas frekvenciás kapcsolást és az általános rendszerhatékonyságot.

1Power Electronics News

Az új LT8418 konfigurálható szinkron félhíd, teljes híd topológiákba, vagy buck, boost és buck-boost topológiákba a felső és alsó vezérlő fokozatok, vezérlő logika és védelmek kombinálásával. A készülék magas áramforrás és áramelnyelési képességeket kínál 0,6Ω húzó- és 0,2Ω lehúzóellenállással különböző GaN FET-ek meghajtásához. A készülék tartalmaz egy kifinomult integrált bootstrap kapcsolót, amely kiegyensúlyozott bootstrap feszültséget állít elő a VCC-ből minimális leesési feszültséggel.

Az LT8418 szétválasztott kapuvezérlőket biztosít a GaN FET-ek bekapcsolási és kikapcsolási lefutási sebességeinek beállításához, hogy csillapítsa a rezgést és optimalizálja az EMI teljesítményt. Az összes vezérlő bemenet és kimenet alapértelmezett alacsony állapotban van a GaN FET-ek téves bekapcsolásának megakadályozása érdekében. Az LT8418 impulzus szélesség modulációs bemenetei, INT és INB, függetlenek, és TTL logika kompatibilisek a pontos vezérlés érdekében. Az LT8418 gyors terjedési késleltetéssel rendelkezik, 10ns, és 1,5ns késleltetési egyezőséget tart fenn a felső és az alsó csatornák között, ami alkalmas magas frekvenciájú DC-DC átalakítókhoz, motorvezérlőkhöz és D-osztályú hangerősítőkhöz. Emellett az LT8418 a WLCSP csomagot alkalmazza a parazita induktanciák minimalizálására, lehetővé téve széles körű használatát magas teljesítményű és nagy teljesítménysűrűségű alkalmazásokban.

A termék specifikációi a következők:
  • Szétválasztott 0,6Ω húzó- és 0,2Ω lökőkapu vezérlők az állítható bekapcsolási/kikapcsolási viselkedéshez
  • 4A csúcsteljesítményű forrás, 8A csúcsteljesítményű lejelző áramképesség
  • Alacsony terjedési késleltetés: tipikusan 10ns
  • Terjedési késleltetés egyeztetése: tipikusan 1,5ns
  • Magas dv/dt-immunitás akár 50V/ns-ig
  • Alacsony feszültségű (VCC és BST) és magas feszültségű (VCC) zárlatvédelmek
  • Intelligens integrált bootstrap kapcsoló, amely szabályozza a HS kapuvezérlő feszültséget a GaN FET-ek SOA tartományában történő működés érdekében