A Nexperia új MOSFET-eket mutat be az APEC-en, hogy bővítse diszkrét kapcsolási megoldásainak sorát különböző piacokon különböző alkalmazásokhoz. A változat tartalmaz 100 V alkalmazás-specifikus MOSFET-eket (ASFET-eket) Power over Ethernet (PoE), elektronikus biztosíték (eFuse) és relécsere céljára egy DFN2020 csomagban, amely 60%-kal kisebb. Tartalmazza továbbá a 40 V-os NextPowerS3 MOSFET-eket is, amelyek kibővített elektromágneses kompatibilitási (EMC) teljesítménnyel rendelkeznek.

aNexperia

A PoE kapcsolók általában legfeljebb 48 portot tartalmaznak, és mindegyik portnak 2 MOSFET-re van szüksége a védelem érdekében. Akár 96 MOSFET-et is elhelyezhetünk egy PCB-n, ami vonzóvá teszi a készülék méretének csökkentését. A Nexperia bevezette a 100 V-os PoE ASFET-eket 2 mm x 2 mm-es DFN2020 csomagolásban, ami 60%-kal kevesebb helyet foglal el a korábbi LFPAK33 csomagoláshoz képest.

Ezeknek az eszközöknek az egyik fontos szerepe a PoE portok védelme, az áramlökések vezérlése és a hibás állapotok hatékony kezelése. A Nexperia háromszorosára növelte ezeknek az eszközöknek a biztonságos működési területét (SOA-t), miközben csak minimálisan növelte az RDS(on)-t. Ezek az ASFET-ek hasznosak lehetnek sok alkalmazásban, mint például az akkumulátorkezelés, Wi-Fi hotspot, 5G picocellák és CCTV-k. Ezeket akár mechanikus reléket is helyettesíthetik olyan eszközökben, mint a smart termosztátok.

Az EMC problémák, amelyek a MOSFET-ek kapcsolásából adódnak, általában a termékfejlesztés folyamatának végén merülnek fel, ami növeli a kutatási és fejlesztési költségeket, és potenciális piaci bevezetési késéseket okozhat. A gyakori megoldások közé tartozik drágább MOSFET-ek alkalmazása alacsonyabb RDS(on)-nal, hogy csökkentsék a kapcsolási sebességet és enyhítsék a túlzott feszültség-hullámzást, vagy külső kapacitív snubber áramkör beépítése, ami több alkatrészt igényel. A Nexperia fejlesztette a 40 V-os NextPowerS3 MOSFET-eit, hogy a külső snubber áramkörrel összemérhető EMC teljesítményt nyújtson, és emellett növelje az hatékonyságot. Ezek a MOSFET-ek megfelelőek kapcsoló átalakítókban és motorvezérlőkben széles körű alkalmazásokhoz, és LFPAK56 csomagban érhetők el.