Az STMicroelectronics által bemutatott STPOWER MDmesh DM9 AG család autóipari minősítésű 600V/650V szuper-funkciós MOSFET-ei kivételes hatékonyságot és tartósságot kínálnak a fedélzeti töltők (OBC-k) és DC/DC konverter alkalmazások számára mind kemény, mind lágy kapcsolási topológiákban.

1STMicroelectronics

A szilícium alapú eszközök kivételes RDS(on) értéket kínálnak egy die területre és minimális kapu töltést, ami az energiaveszteségek csökkentésének és a figyelemre méltó kapcsolási teljesítménynek a kombinációjához vezet. Ez az eredmény új küszöböt állít fel a teljesítmény terén. A legújabb MDmesh DM9 technológia pontosabb kapu-forrás küszöbfeszültség (VGS(th)) eloszlást kínál az előző generációhoz képest. Ez pontosabb kapcsolást eredményez, ami a be- és kikapcsolási veszteségek csökkentéséhez vezet.

Továbbá, a test-dióda visszatöltődésének fokozása egy új, optimalizált eljárás alkalmazásával érhető el, amely egyidejűleg javítja a MOSFET-ek általános tartósságát is. Az MDmesh DM9 AG sorozat kiválóan alkalmazkodik a magas hatékonyságot igénylő fáziseltolásos nulla-feszültségű kapcsolási topológiákhoz alacsony visszatöltődési töltés (Qrr) és gyors visszatöltődési idő (trr) miatt.

A tervezők választhatnak a család által nyújtott átfúrt és felületre szerelhető csomagolások közül, hogy kis méretet érjenek el, miközben jó teljesítményű és megbízható rendszert biztosítsanak. A TO-247 LL, amely gyakran hosszú vezetékként is ismert, egy széles körben használt átfúrt alternatíva, amely lehetővé teszi a tervezési integrációt és kihasználja a meglévő összeszerelési módszereket. A H2PAK-2 (2 vezetékes) és H2PAK-7 (7 vezetékes) felületre szerelhető csomagokat kifejezetten alsó oldali hűtésre tervezték termikus szubsztrátumok vagy PCB-k használatával, amelyek hőátvezetőket vagy egyéb fejlesztéseket tartalmaznak. További lehetőségek a felülről hűtött felületre szerelhető csomagolásokra az HU3PAK és az ACEPACK™ SMIT.

Az STPOWER MDmesh DM9 AG sorozat kezdeti eszköze az STH60N099DM9-2AG, amely egy 27A N-csatornás 600V-os eszköz, amely megfelel az AEC-Q101 követelményeinek. H2PAK-2 csomagolásban működik és tipikus RDS(on) értéke 76mΩ. ST bővíteni kívánja termékportfólióját azáltal, hogy olyan eszközök széles választékát kínálja, amelyek az árambesorolások és az RDS(on) értékek széles skáláját ölelik fel, 23 mΩ-tól 150 mΩ-ig.