Az Alpha and Omega Semiconductor (AOS) által fejlesztett AONZ66412 XSPairFET™ MOSFET-et bevezették a Buck-Boost átalakítókhoz az USB PD 3.1 Extended Power Range (EPR) alkalmazásokban. Az USB PD 3.1 EPR képességgel rendelkezik, hogy növelje az USB-C maximális teljesítményét 240W-ra. Az AONZ66412 rendszer kialakítása megfelel az akár 140W teljesítményű 28V-os tipikus tartománynak. Két 40V-os N-csatornás MOSFETből áll, amelyeket egy félhíd konfigurációban helyeztek el egy szimmetrikus XSPairFET™ 5 mm x 6 mm-es csomagolásban.

aForrás: Alpha and Omega Semiconductor (AOS)

Az AONZ66412 képes két egyedi DFN5x6 MOSFET-et helyettesíteni, ezáltal csökkentve a nyomtatott áramkör (PCB) méretét és a 4-utas buck-boost architektúra egyszerűsített elrendezését. Ez lehetővé teszi a jobb hatékonyságú tervezést is. Az AONZ66412 jól alkalmazkodik a buck-boost átalakítókhoz a Type-C USB 3.1 EPR alkalmazásokban, például a notebook, USB hub és power bank tervezésekhez, előnyös tulajdonságainak köszönhetően.

Az AONZ66412 továbbfejlesztése az AOS XSPairFET™ sorozatnak, amely magában foglalja az előrehaladott alsó forráscsomagolási technológiát és a kapcsolócsomó csengésének csökkentésére szolgáló parazita induktanciát. Az AONZ66412 integrált magas- és alacsony-oldali MOSFETekkel van tervezve, amelyek maximális bekapcsolási ellenállása 3,8mOhm. Ezeket a MOSFETeket DFN5x6 szimmetrikus XSPairFET™ csomagolásban helyezik el. Az AONZ66412 alacsony-oldali MOSFET forrása közvetlenül kapcsolódik egy nagy pántba a vezető keretén. Ez a jellemző javítja a hőteljesítményt, mivel a pánt közvetlenül kapcsolódhat a nyomtatott áramkörön (PCB) található földmezőhöz. A továbbfejlesztett csomagparaziták lehetővé teszik az 1 MHz-es működés elérését, ezáltal megkönnyítve az induktor méretének és magasságának csökkentését. Az AONZ66412 97%-os hatékonyságot mutatott be 1MHz-es frekvenciánál standard USB PD 3.1 EPR körülmények között, ami magában foglalja a 28V-os bemenetet, 17,6V-os kimenetet és 8A-os terhelést.

Az AONZ66412-t céltudatosan tervezték az EPR Type C PD alkalmazások speciális követelményeinek kielégítésére, ahogyan azt az AOS is nyilatkozta. Az AONZ66412 mikrokontrollere csökkenteni fogja a deszkán elfoglalt hely mennyiségét és növeli az energiasűrűséget annak érdekében, hogy megfeleljen a tervezők által meghatározott magas hatékonyságú teljesítménycéloknak ebben a gyakran használt USB-PD Type C alkalmazásban. Az AOS elkötelezett amellett, hogy meghatározó innovátor legyen a buck-boost architektúrális megoldások területén.