A Taiwan Semiconductor bemutatott egy újszerű Anizotróp Mágneses Ellenállás (AMR) érzékelőt, amely átfogó integrációt kínál, helyettesítve a reed kapcsolókat és a Hall-effektus érzékelőket ipari alkalmazásokban.

1A TSHA2101 egy magasan integrált rendszer-a-chip (SIP), amely nem igényel további áramkört. Az eszköz omnipoláris tervezése képes automatikusan érzékelni egy vízszintes mágneses mezőt, függetlenül a polaritásától. A TSHA2101 működik nem érintkező kapcsolóként alacsony energiafogyasztással, nagy érzékenységgel és nagy megbízhatósággal, amikor egy mágnesdetektálásra kerül egy lineáris vagy forgó alkatrészen.

                                                                                                            Forrás: Taiwan Semiconductor

A TSHA2101 gyorsabb válaszidőt, nagyobb tartósságot és ellenállást kínál a kopás és romlás ellen a hagyományos mechanikus reed kapcsolókhoz képest. Ha összehasonlítjuk a hagyományos hall effektusú eszközöket, az AMR érzékelőknek szélesebb a mágneses mező érzékelése. Ez lehetővé teszi a tervezők számára, hogy kisebb és vékonyabb mágneseket használjanak alkalmazásaikban.

A TSHA2101 AMR eszköz kifejezetten szigorú ipari alkalmazásokra van tervezve. Működtethető egy 2,7-től 30 VDC-ig terjedő feszültségtartományban, és működik -40°C-tól 105°C-ig terjedő hőmérsékleti tartományban. Emellett tartalmaz fordított feszültségvédelmet -30V-ig és védelmet a kimeneti áramerősség túllépése ellen.

Az alkalmazások széles körét ölelik fel, mint például a robotok vezérlése és monitorozása, a hidraulikus és pneumatikus hengerek pozíciójának meghatározása lineáris és forgó érzékelő rendszerekben, amelyeket félvezetőgyártó és -feldolgozó berendezésekben használnak, orvostechnikai eszközök és rendszerek működtetése, robotikus varrási és textilgépek vezérlése, tartályszintek mérése, CNC és fúrógépek működtetése, valamint okos zárak és biztonsági elektronikai rendszerek kezelése. Lehetséges egy tömített be- és kikapcsoló kapcsolási mechanizmus létrehozása teljes IP67+ védelemmel. A Taiwan Semiconductor szerint a TSHA2101 AMR érzékelő magas integrációs szintje lehetővé teszi egy bonyolult elektronikai tervezési probléma egyszerű, kompakt és költséghatékony megoldásban történő megvalósítását, ami idő- és költségmegtakarítást eredményez a fejlesztés során.