A Microchip Technology bejelentette, hogy bővíti partnerségét a TSMC-vel, egy prominens tajvani székhelyű félvezetőgyártóval. Ez a bővítés lehetővé teszi egy speciális 40 nm-es gyártókapacitás fejlesztését a Japan Advanced Semiconductor Manufacturing, Inc. (JASM) létesítményében, amelyet a TSMC többségi tulajdonában lévő gyártási leányvállalat működtet a Japán Kumamoto prefektúrában.

aForrás: Power Electronics News

Ez a partnerség kulcsfontosságú lépés a Microchip folyamatos erőfeszítéseiben, hogy megerősítse beszállítási láncának ellenálló képességét. Továbbá, a cég aktívan kutat lehetőségeket arra, hogy belső gyártási képességeit és kapacitását fejlessze befektetések révén a fejlett technológiák területén. Emellett célja egy sokoldalúbb és redundánsabb partnerhálózat kiépítése a wafergyárak, öntödék, összeszerelési, tesztelési és OSAT szolgáltatók terén, biztosítva a földrajzi sokféleséget és az üzemeltetési hatékonyságot.

A Microchip felelős és megbízható beszállítási menedzsmentje tovább erősödik ezen az új TSMC gyártási útvonalon keresztül, ahogy azt a cég közölte. A TSMC ellenálló és erős gyártási képességei növelik a vevők bizalmát a Microchip eszközeinek integrálásában az ő alkalmazásaikba és platformjaikba.

A JASM által nyújtott wafer kapacitás bővíti a Microchip képességeit annak érdekében, hogy különböző világszerte elhelyezkedő ügyfeleknek szolgáljon ki különböző iparágakban, például az autóiparban, az ipari és hálózati alkalmazásokban.

A TSMC North America megerősíti, hogy a Microchippel való együttműködés még inkább bizonyítéka a TSMC elkötelezettségének az ügyfelei tartós terjeszkedésének és találékonyságának előmozdítása iránt. A Microchip-pel folytatott megerősített partnerség garantálja, hogy a csúcstechnológiák előrehaladásával a TSMC általános képességei is fejlődnek annak érdekében, hogy ilyen képességeket szolgáltasson a világszerte elhelyezkedő fogyasztóknak.

A TSMC-vel való együttműködés és a JASM kapacitásának növekedése további bizonyosságot nyújt a félvezetőgyártási környezetben, csökkentve a beszállítási zavarok kockázatát a Microchip számára. Ez külső változók, például ingadozó üzleti feltételek és természeti katasztrófák elleni védekezés útján valósul meg.