Az LF Energy, a nyílt forráskódú alapítvány, amely az együttműködő szoftver- és hardverinnovációk felhasználásával igyekszik felgyorsítani az energiaátmenetet, bejelentette négy új, nyílt forráskódú műszaki projekt és három további munkacsoport felvételét az alapítványba.

1

Ezen erőfeszítések célja az energiaipar fejlesztése új erőforrások bevezetésével, mint például digitális alállomások, felkészülés rossz időjárási eseményekre, valamint az adatok és AI technológia fejlesztéseinek felhasználása. Ezeket az új kezdeményezéseket a LF Energy májusban, a Fenntarthatósági Politika Csúcstalálkozó és az Elektromos Töltőállomások Nyílt Csúcstalálkozója előtt szervezi partnereivel közösen.

A LF Energy Műszaki Tanácsa jóváhagyta négy új projekt felvételét az alapítványba. Ezek közül kettő azon kezdeményezések középpontjában áll, amelyek az energiaátmenet akadályainak leküzdéséhez használják az nyílt adatok kihasználását, míg a másik kettő segít a súlyos időjárási események és digitális alállomások szimulációjában. Ezeknek a projekteknek a felvétele javítja a LF Energy átfogó technológiai infrastruktúráját és további nyílt forráskódú eszközöket kínál azoknak az energia érdekelteknek, akik a megújuló energiaforrások felé kívánnak elmozdulni. A nemrégiben elindított kezdeményezések:

A covXtreme egy kifinomult modell és szoftver, melyet az extrém eseményekkel kapcsolatos kockázatok elemzésére terveztek. A covXtreme egy olyan szoftvereszköz, amely büntető darabos konstans kovariáns marginalizált és feltételes extrém értékű modelleket számol. Emellett lehetővé teszi környezeti kontúrok becslését.

A NODE (National Open Data for Electrification) Kollektíva elkötelezett az Egyesült Államokban lévő összes otthoni ösztönzőprogrammal kapcsolatos átfogó adatok beszerzése, szervezése és karbantartása mellett. A közösség már összegyűjtötte az Egyesült Államokban lévő legátfogóbb, legjól szervezett és legpontosabb ösztönzőadatok gyűjteményét. Ezenkívül létrehozták a szükséges eszközöket egy széles koalíció bevonásához e folyamat folytatásában.

Az OpenSCD egy átfogó konfigurációs platform, amely teljesen digitális alállomásokhoz lett kifejlesztve. Az OpenSCD egy átfogó eszközt kínál, amely lefedi a kommunikációs tervezés, konfiguráció, beüzemelés, modellezés, monitorozás, karbantartás és cserével kapcsolatos minden aspektust. Az ipari szabványokon alapul, ami egy sokoldalú és széles körben alkalmazható megoldást jelent.

Az OpenSynth egy újonnan létrejött világméretű közösség, amelynek célja a szintetikus adatok mindenki számára való hozzáférhetővé tétele, a globális energia rendszerek szén-dioxid kibocsátásának csökkentésének folyamatának felgyorsítása érdekében. A projekt célja bárkinek a felhatalmazása, aki feldolgozatlan okos mérőadatokkal rendelkezik, hogy létrehozzon és terjesszen mesterséges adatokat és modelleket. Ezeket az erőforrásokat aztán kutatók, ipari úttörők és szabályozók használhatják fel.