A PERN S. A. a Barátság csővezeték lengyelországi rész, a pomerániai olajvezeték és az üzemanyagvezeték-rendszer üzemeltetője. A társaság két szakaszon modernizálta a vezérlőrendszert: a tárolótelepet a Miszewko Strzałkowskie településen lévő nyersanyagbázissal összekötő keleti szakaszon Płock közelében, valamint a németországi Schwedtben lévő tartályokhoz vezető nyugati részen. A 60-as években épült kőolajszállító rendszer jelenleg számos, a 4.0 ipar területén elérhető technológiát használ – elsősorban a legkorszerűbb ellenőrző- és megfigyelőrendszereket.

1

Jelek ezrei és hatékony riasztórendszer

Nap mint nap több tízezer változó érték érkezik online a szivattyútelepről a korszerűsített adatcsatornán, és mindössze körülbelül 1 másodpercbe telik, amíg az adott berendezéstől elinduló jelet a rendszer leolvassa. Ezt az ABB által leszállított DCS vezérlőrendszer bevezetése tette lehetővé. A rendszer két szivattyúállomás és egy bázis működését kezeli a csővezeték keleti szakaszán, négy szivattyúállomásét a csővezeték nyugati szakaszán, és egy, a Miszewko Strzałkowskie bázison található magasabb szintű, központi SCADA vezérlőrendszerrel áll összeköttetésben.

A bevezetett vezérlőrendszer szintjéről történik a létesítmény teljes infrastruktúrájának vezérlése, valamint a szivattyúállomás technológiai paramétereinek monitorozása.

23

Szerviz

Az ABB szerviz szolgáltatást is nyújt a hét minden napján, napi 24 órában. A szerviz szolgáltatás keretében a cég köteles gyorsan reagálni a rendszer üzemzavara esetén, illetve a PERN által végzett technológiai folyamatok folyamatosságának biztosítása érdekében gyorsan elhárítani a hibát.

Az ABB technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását segíti elő. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több mint 140 éve jól ismert ABB közel 105 000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett. www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: abb_magyarorszag

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag