A Siemens Healthineers bejelentette az Atellica™ PM 1.0 szoftver piacra dobását; ez olyan testre szabható folyamat-menedzselő megoldás, ami lehetővé teszi a laboratóriumok számára az automatizálási rendszerük, informatikai eszközeik és a csatlakoztatott műszerek által kezelt adatok áttekintését és ellenőrzését, megkönnyítve ezzel a napi laboratóriumi feladatok elvégzését

siemens
Fotó: Siemens 

A szoftver segítségével egy központi 3-dimenziós vezérlőpult alakítható ki a laboratóriumi személyzet részére, így a felhasználók számára lehetővé válik a csatlakoztatott rendszerek megfigyelése, illetve a köztük történő navigálás anélkül, hogy szükség lenne elsétálniuk egyik rendszertől a másikig. A laboratóriumi műveletek további racionalizálása érdekében a szoftver figyeli a helyileg alkalmazott reagensek és fogyó anyagok szintjét, valós időben figyelmeztetve az operátorokat, ha a szint a megadott érték alá süllyed.

“Az Atellica™ PM 1.0 szoftver egyszerűsíti a laboratóriumi műveleteket, lehetővé téve az ott dolgozó szakemberek számára, hogy kevesebb időt fordítsanak a folyamattal kapcsolatos feladatokra, és többet arra, ami igazán fontos, a páciensek eredményeire" – mondta Franz Walt, a Siemens Healthineers laboratóriumi diagnosztika (Laboratory Diagnostics) részlegének elnöke. “Ez az innovatív szoftver a műszerek valamennyi adatát egyetlen képernyőre központosítja, így ügyfeleink körbefutkosás nélkül is képesek jól működtetni laboratóriumaikat.”

Az Atellica™ PM 1.0 szoftver segítségével az erre kijelölt kezelők testre szabhatják a riasztásokat, a műszertáblákat és a minták prioritásával kapcsolatos szabályokat, továbbá menedzselhetik a mintákra és a munkafolyamatra vonatkozó kivételeket.

A szoftver konfigurálható oly módon, hogy a kezelők a saját felelősségi körük alapján kialakított, testre szabott beállításokkal férjenek hozzá a programcsomaghoz. Továbbá a kezelők megtekinthetnek különböző laboratóriumokat, helyszíneket vagy telephelyeket is. Az Aptio® Automation nevű eszközhöz csatlakoztatva az Atellica™ PM 1.0 szoftver rugalmas módon összeköthető akár a Siemens, akár valamely harmadik fél rendszereivel.

Ezen kívül a szoftver jelentéstételi jellemzői lehetővé teszik az olyan kulcsfontosságú mérőszámok valós idejű kiértékelését, mint például a leletátfordulási idők, a tesztelési volumenek, vagy egyéb specifikusabb menedzselési célok – így nincs szükség arra, hogy az adatokat egy másik platformra exportálják.