A dél-koreai Samsung az autóhifiket Harman-t vette meg. A felvásárlásnak magyar vonatkozása is van, ugyanis a Harmannak mintegy kétezer dolgozója van Székesfehérváron.

A körülbelül 2168 milliárd forintos tranzakcióval a Samsung még így is jól járt, mivel a kisebb Harmannak komoly tapasztalatai vannak a kijelzők, félvezető technológiák, illetve a fehasználói felületek terén. Oh-Hyun Kwon, a Samsung vezérigazgatója szerint a két cég tökéletesen kiegészíti majd egymást az autóipari stratégiájukban.

A két cég egyesülése révén a dél-koreai óriásvállalat komoly eséllyel veszi fel újra a versenyt az Apple (CarPlay), illetve a Google (Android Auto) már kezdte lehagyni a Samsung-ot a fejlesztési versenyben.

harman Fotó: harmaninnovation.com

A hírek szerint az egybeolvadástól nem kell tartaniuk a magyar munkavállalóknak sem, ugyanis a bejelentés szerint a Samsung egyelőre nem kívánja átalakítani az újonnan vásárolt cégét, ami – talán többek között a szárnyai alá tartozó AKG, JBL, illetve a Harman Kardon márkáknak is köszönhetően – a tavalyi évet nagyjából hétmilliárd dolláros, azaz csaknem kétmilliárd forintosárbevétellel zárta.