Kilencszázmillió forintból fejlesztik a Berva-völgyi iparterületet Felsőtárkányban, a beruházás közel félmilliárd forintos támogatáshoz jut a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásából – jelentette be a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott, egyben a település és a térség országgyűlési képviselője szerdán a helyszínen, sajtótájékoztatón.

Képünk illusztráció – fotó: raktar.info

Nyitrai Zsolt tájékoztatása szerint a Heves megyei település történetének legnagyobb ipari projektje keretében felújítják a 27 hektáros terület infrastruktúráját, hogy növekedhessen a hasznosított terület. A fejlesztés-sorozat a tervek szerint több száz új munkahely létrehozásához teremti meg a feltételeket – húzta alá Nyitrai Zsolt.

Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a Berva-völgyi iparterület 27 hektárjából jelenleg 12 hektárnyit hasznosítanak, azt a részt, ahol az 1950-es évektől hadiipari gyár működött. Jelenleg mintegy 600 dolgozót foglalkoztat az egykori üzem épületeit és infrastruktúráját hasznosító mintegy 40 ipari termelő vállalkozás – ismertette.

A polgármester elmondása szerint a várhatóan két év alatt megvalósuló fejlesztések megteremtik a terület teljes hasznosításának lehetőségét, amely a helyiadó-bevételek növekedését hozhatja, és így a község önkormányzata számára is jó befektetés. 

Ezért a helyhatóság összességében mintegy 75 millió forint saját forrással is támogatja a programot, amelynek elektromoshálózat-fejlesztési eleméhez az érintett cégek hasonló nagyságrendű összeggel járulnak hozzá – közölte Juhász Attila Simon.