A mentőszolgálatnak tíz új autót, a diákoknak háromszáz informatikai eszközt adományozott az MVM-csoport.

mvm01Orth László Béla, az Ercsi Eötvös József Általános Iskola igazgatója az MVM Csoport adományának, a helyi Eötvös József Általános Iskolának szánt számítástechnikai eszközök kipakolásánál Ercsiben 2020. április 24-én – fotó: Illyés Tibor / MTI

A Fejér megyei Ercsiben rendezett pénteki adományátadón Révész Máriusz, az önkéntesség akciócsoport vezetője, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy nagy segítséget nyújtanak a digitális oktatáshoz az MVM által felajánlott informatikai eszközök, amelyekből húsz jut Ercsibe. Jelezte, hogy a több mint 300 eszköz nem egy-egy gyermeket segít majd, hanem gyakran egy családban hármat vagy négyet, tehát csaknem ezer gyerek oktatását segítik.

A kormánybiztos szerint az MVM partnereként tíz új autót felajánló Mercarius flottakezelő a járművekkel az Országos Mentőszolgálat folyamatos otthoni koronavírus-teszteléseit segíti, oda mostantól nem csak mentőautóval mennek, és az így felszabaduló mentőautókat a betegek ellátására használhatják.


Kóbor György, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója rámutatott, hogy a pandémia idején különösen érzékelhetők az iskolás gyerekek otthoni taníttatásának nehézségei, és látják, hogy sok gyereknek nincs lehetősége a digitális oktatásban részt venni. Ezért nélkülözhető eszközeik közül monitorokat, laptopokat és asztali számítógépeket ajánlottak fel. Kiemelte: tisztelettel adóznak azok - kiváltképpen az egészségügyben dolgozók – munkája előtt, akik mindennap megvívják harcukat ebben a nehéz helyzetben,. Áldozatos munkájukat stratégiai partnerükkel közösen szeretnék segíteni, ezért ajánlották fel a mentőszolgálatnak a Volkswagen típusú személyautókat.

Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy cégük a mobilitás biztosításához ért legjobban, ezért azzal segítenek. Arra a döntésre jutottak, hogy a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozókat segítik, az autókkal hatékonyan támogathatják mindennapi küzdelmüket – tette hozzá.

mvmVörös Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója (j) jelképesen átveszi Kóbor Györgytől, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatójától (b) és Rónai-Horst Lászlótól, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatójától (b2) az MVM Csoport és a Mercarius Flottakezelő Kft.-vel közösen adományozott 10 új személygépkocsit Révész Máriusz, az Önkéntesség Akciócsoport vezetője – fotó: Illyés Tibor / MTI

Orth László Béla, az ercsi Eötvös József Általános Iskola igazgatója elmondta, soha nem gondolták volna, hogy egyszer digitális oktatás keretében kell a gyerekeket tanítaniuk, de mindenki példásan áll hozzá a megváltozott helyzethez, diákok, pedagógusok és a szülők is. Megemlítette, hogy a diákok többet tanulnak, több házi feladatot készítenek el, mint korábban, ennek oka szerinte, hogy személyre szabott feladatot kapnak, amelyet jobban magukénak éreznek.

Köszönettel vette a felajánlott számítógépeket, mert – mint mondta –, akadnak olyan gyerekek, akiknek a családjában nincs elegendő digitális eszköz, s így nem tudnak megfelelően részt venni az oktatásban. Az MVM-től kapott húsz számítógép azt jelenti, hogy húsz családnak, akár hatvan gyereknek is hosszú távon oldja meg az oktatását – tette hozzá.

Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója emlékeztetett arra, hogy a járványhelyzetben az alaptevékenységükön túl több más feladatuk is van, mint például a koronavírus-fertőzöttek kórházban szállítása vagy az otthoni mintavételezés. Ezekhez a személyi feltételek adottak, az MVM és partnere felajánlását pedig jól tudják majd használni a mentési tevékenység háttértámogatásához – mondta a regionális igazgató.