A 2017-ben alapított CySPAG a BSIA egy olyan részlege, amely a professzionális biztonsági ágazat kiberbiztonságával foglalkozik azzal a céllal, hogy kategóriáikban a legjobb digitális biztonsági termékek kerüljenek a piacra.

Forrás: Texecom

A szigorú értékelési eljárást követően, a Texecom Cloud Services, a Texecom Connect (alkalmazás), a Texecom Monitor és a Texecom Smartcom sikeresen megkapta a CySPAG akkreditációt, amely 12 hónapig érvényes, mielőtt újra tesztelnék a legújabb kiberkövetelmények szerint.

A kiberbiztonság minden aspektusát lefedő értékelés, követi a fejlesztési életciklust, aminek menetében a kiberbiztonsági funkciókat a termékfejlesztési folyamat során a többi termékfunkció mellett veszik folyamatosan figyelembe és egyúttal tesztelik is. Ez így értelemszerűen csökkentheti a termékek esetleges biztonsági hibáinak számát és súlyosságát még a piacra lépés előtt.
 
A kiberbiztonságot érintő bevált gyakorlati folyamatokat is értékelik, beleértve annak biztosítását, hogy minden alapértelmezett jelszó teljesen egyedi legyen, és többtényezős hitelesítést alkalmaznak, biztosítva a lehetséges támadási felületek számának minimalizálását.

A CySPAG akkreditáció további követelményként határozta meg a Texecom számára, hogy hatékony és eredményes kommunikációs szabályzatot mutasson be a biztonsági frissítésekhez, valamint egy proaktív sebezhetőség-felfedő szabályzatot, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy jelentsenek minden valószínűtlen biztonsági rést, amellyel találkozhatnak.