Az Odyssey Semiconductor Technologies nemrégiben nyilvánosságra hozta, hogy egy meghatározó megállapodás keretében jelentős vagyonrészét értékesíti egy neves félvezetőgyártó vállalatnak 9,52 millió dollár értékben likvid eszközökért. A vevő és az eladó közös megállapodást kötöttek a vásárló nevének 20 napos „go shop” időszakra szóló bizalmas kezelésében.

aPower Electronics News

Az eszközértékesítést az Odyssey Igazgatótanácsa jóváhagyta, és várhatóan 2024 harmadik negyedévének elején zárul le, az üzlet szokásos zárás feltételeinek teljesítése mellett, amelyek közé tartozik az Odyssey részvényeseinek beleegyezése.

Az üzlettel kapcsolatos költségek, mint például az ügyvédek, befektetési bankok és egyéb szokásos tranzakciós költségek figyelembevételét követően, amelyek jelenleg körülbelül 1,15 millió dollárra becsülhetők, valamint a Promissory Notes és kölcsönök kiegyenlítésére szolgáló, az eszközök biztosítási érdekeit kialakító becsült 6,5 millió dolláros rendezés és a folyószámlák és felhalmozott költségek kiegyenlítésére szolgáló, körülbelül 582 ezer dolláros becsült összeg után, várhatóan körülbelül 1,3 millió dolláros maradék összeg maradhat, amelyet az 14,5 millió közönséges részvényes között lehet elosztani. Lehetséges, hogy a zárás előtti vagy azt követően további kötelezettségek, igények merülhetnek fel, amelyek csökkenthetik ezt a potenciált.

Az eszközbeszerzési szerződésben meghatározott „go shop” időszak 20 napig tart, és 2024. április 1-jén zárul. Ez az időszak lehetővé teszi az Odyssey Igazgatótanácsának és tanácsadóinak, a Craig-Hallum Capital Group-nak, hogy alternatív felvásárlási javaslatokat kezdeményezzenek és keressenek külső feleket az egyezségben meghatározottak szerint. A megállapodás feltételeinek megfelelően az Odyssey Board jogosult a megállapodást felmondani egy magasabb rendű javaslat elfogadása érdekében. Nem garantált, hogy ez a "go shop" jobb javaslathoz vezet, és az Odyssey nem tervezi, hogy bármilyen frissítést nyújtson be az értesítési folyamatról, amíg azt szükségesnek vagy kötelezőnek nem tartja.

A Delaware törvényeknek megfelelően az eszközértékesítésre és az azt érintő egyéb kérdésekre vonatkozó meghatalmazást április végéig megfogalmazzák és kiküldik a részvényeseknek. A felmondási időre és az ülésre várhatóan június elején kerül sor. A tranzakció várhatóan július 1-jén vagy hozzávetőlegesen lezárul, a maximális határidő pedig 2024. július 10.

A tranzakció lezárása után és a részvényesek beleegyezése mellett nagyon valószínű, hogy az Odyssey közönséges részvényei az összes nyilvános tőzsdéről hamarosan eltávolításra kerülnek. A szervezet jelenleg befejezni szándékozik működését, és felszámoló osztalék nyújtására törekszik, az adott időpontban rendelkezésre álló készpénz függvényében. Az Odyssey menedzsmentje által végzett jelenlegi értékelés szerint a cég ügyei várhatóan 2024. év végére befejeződnek.